Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suomalaisia historiallisia ruokia, yleisneuvoja yms. 1700-1800 luvulta digi

Jätte roligt
17.11.2022 |

Osui silmiin todella mielenkiintoinen artikkeli
https://www.ts.fi/kulttuuri/5824272

löytyy runsaat tuhat 1700- ja 1800-lukujen ohjetta ruuanlaittoon, kotilääkintään, värjäykseen ja tahranpoistoon ruotsiksi.

Historiska recept -sivusto kattaa kuusi suomalaista käsikirjoitusta Louhisaaren linnasta, Nauvosta, Turusta, Porvoon Stensbölestä ja Akaasta sekä aiemmin tuntematon Cronstedtin sukuun liittyvä käsikirjoitus Herttoniemen kartanosta.

Louhisaaren kartanon ohjeista löytyvät ohjeet muun muassa paloviinan keittoon, kirsikka- ja pomeranssiviinin tekoon sekä neuvoja silmätulehduksen ja korvien suhinan hoitoon. Nauvolaisista ohjeista puolestaan saa opastusta esimerkiksi erilaisten munkkien, torttujen ja kakkujen tekoon, piparjuurihauen valmistamiseen sekä päänsäryn hoitoon ja kankaiden värjäykseen.

Ja tässä linkki historiallisiin ohjeisiin

https://historiskarecept.sls.fi/#/home

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
17.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voisin viettää tuntikausia noiden parissa, jos ruotsikielentaitoni olisi parempi. Onpa todella hieno kokoelma

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla