Help! ylppärijuhlien ruokatarjoilusta,voisiko
tehdä possun ulkofilepihvit (uunissa muhitettuna)? vieraita tulee pitkin päivää,suurin osa kuitenkin samaan aikaan heti iltapäivästä.vieraita n 60
Kommentit (12)
tai vähintään myöhästyy.
Suosin itse keittoa. Meillä isoihin juhliin tehtiin lohikeitto kasvisliemeen valmiiksi. Siitä sitten aina pieni kattila kerrallaan lämmitettiin ja lisättiin kerma. Oli aina tuoretta. Ei ruokamyrkytyksiä ja tosi herkullista. Pohjasta sai myös kasviskeiton samalla (näitä oli kai 1-2 syöjää).
Vieraita oli reilu 80 ja tulivat miten sattuu.
osta mieluummin sellaista häränleikettä jota voi tarjoilla kylmänä(ohuita siivuja) tai lämmittää hetken uunissa. kerran lämmitettyä ei voi enää uudestaan tarjoilla nyt kun tulee niin kuumat päivät.
vuuassa kastikkeessaan eli ei varmaan ihan heti kuivuisi. Pitkänmatkalaisia on lähes kaikki joten ruoka tulee olla.Lohikeitto olisi hyvä vaan on kala-allergisia ja en halua kalanhajua leijailemaan asuntoon. Lisukkeena olisi ihan viipaleperunat,lämpimät kasvikset tms.
Ideoita kaipaan??
Se ainakin "paranee vanhetessaan". Sopii jokaiselle. Mutta jos ihan kunnon ruokaa haluat niin ehkä merimiespihviä. Ei tarvitse lisukkeita kun peruna on jo valmiina. No jos kasviksia haluat vielä niin ne kannatta keittää al deneteksi ja pikajäähdyttää ja sitten keittää kypsäksi juuri ennen tarjoilua.
t.3
Tai miten olisi paahtopaisti? Teet päivää ennen ja viipaloit tarjolle kylmänä ja sitten jokin lämmin perunajutska (perunagratiini tms).
t.
tarjota lämmintä ruokaa tai varsinkaan filepihvejä, jos vieraita tulee kuinka sattuu. Ei se liha todellakaan seisottamisesta parane.
Laittaisin ennemmin kunnon paahtopaistin uunissa ja siihen lisukkeet.
kylläpäs on hanakala miettiä järkevä menu,lisää ideoita?
Suosittelen kylmiä, haarukalla syötäviä, esim paria ruokaisaa salaattia ja leipää.
Suosittelen kylmiä, haarukalla syötäviä, esim paria ruokaisaa salaattia ja leipää.
Mutta possunfile lämpimänä ruokana eri aikaan saapuville vieraille on kyllä kauhee riski.
en lähtisi mitään uunipaistia tarjoamaan vaan jos kerran vieraita tulee pitkin päivää niin järkevintä olisi tarjota kylmää ruokaa. Tuolla aiemmin ehdotettiin jo paahtopaistia - loistava idea! Paistin pystyt tekemään jo edellisenä iltana ja pöytään laitat sen tarjolle valmiina viipaleina (kylmänä). Lisukkeeksi ruokaisia salaatteja (itsetehty perunasalaatti, jokin pastasalaatti jne) + raikasta salaattia. Paistin tilalla voisit tarjota piirakoita ja niiden rinnalla salaatteja. Ainakin meillä ruokaisa piirakka salaatin kera on aivan riittävä lounas/päivällinen.
Ettei vaan kuivu liikaa. Kuivat possunpihvit ei ole kivaa syötävää. Mitä lisukkeeksi?
Kannattaa miettiä tarkkaan mitä tekee. Lisukkeet pitää olla helposti lämmitettävää/kypsennettävää. Ei ole kiva seistä siellä keittiössä vahtimassa jotain peruna/riistikattilaa.
Pitääkö välttämättä olla lämmintä ruokaa? Menettelisikö ruokaisat salaatit tai muu vastaava kylmä ruoka?