Valmiskastike Fish & Chips ruoalle?
Mikä olisi hyvä valmiskastike/majoneesi tai vastaava uuniranskalaisille ja paneroidulle kalalle? Mietin olisko joku majoneesi vai esim maustettu ranskankerma. Katselin esim tillimajoneesia ja sitruuna-tilli ranskankermaa.
Ehdotuksia?
Ja ei, en aio tehdä itse koska yleensä ne raaka-aineet ehtii vanhentua ennen kuin ehdin käyttää loppuun eikä nekään ilmaisia ole.
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
Eiks ketsuppi ja/tai etikka oo ne perinteiset? Mutta varmaan joku chilimajoneesi voisi sopia kans.
Mielestäni ketsuppi ei sovi paneroidun kalan kanssa, yleensä on kyllä jotain vaaleampaa kastiketta tällaisiin ruokiin. Mietin vaan onko kukaan löytänyt hyvää.
ap
remoulade-kastike toimii hyvin, mut varmasti esim valkosipulimajoneesi passaa myös
Minun mielestäni tilli ei ole paras mahdollinen. Chili tai sitruuna olisivat paremmat. Jotain happamuutta eli sitruunaa tai etikkaa kaipaa. Perinteinen on sellainen hernesössö mutta ei ole kovin herkkua. Kermaviiliä tai majoneesia tai sitten niiden sekootusta, ihan miten vain.
Ps. Majoneesi on helppo pyöräyttää itsekin mutta sitä tulee aika paljon jo yhdellä kananmunalla.
Remoulade saanut jo 2 ääntä joten sitä voisi ehkä kokeilla. Felixillä näköjään myös oma majoneesi rasnkiksille mutten tiedä sopiiko paneroidun kalan kanssa.
ap
Itse tykkään eniten yrtti-valkosipulituorejuuston ja turkkilaisen jugurtin sekoituksesta. Jugurtin voi hyvin korvata vaikka kermaviilillä. Itsellä vaan aina turkkilaista jugurttia jääkaapissa niin käytän sitä.
Taidan mennä remoulade tai tartar suuntaan, näillä vinkeillä löytyi jo useampi sopiva. Esim Felixin majoneesi ranskalaisille remoulade tyyppinen, Heinzin Tartar kastike tai Abban jugurttipohjainen remoulade.
ap
Arlalle on tullut pari hyvää jugurttikastiketta kylmähyllyyn. Tsatsiki ja joku muu. Ja se tsatsiki on tosi hyvää, sellainen raikas-soossi.
Perunoihin mallasviinietikkaa jos löytyy ja koko ruoan kanssa majoneesia.
Mun mielestä kalan kanssa paras on: Maustamatonta majoneesia ja Dijon-sinappia. Sekoittaa ne keskenään kastikkeeksi. Erittäin helppo ja hyvä.
Eiks ketsuppi ja/tai etikka oo ne perinteiset? Mutta varmaan joku chilimajoneesi voisi sopia kans.