Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruuan teko takassa

Vierailija
09.11.2022 |

Hei!

Oletteko tehneet ruokaa takassa? Minä en ikinä, mutta tarkoitus on kokeilla esim. lihapataa ja laatikoita takan jälkilämmössä. Kiinnostaisi tietää aika tarkkojakin käytännön vinkkejä, etten käräyttele lihaa pilalle (se tapahtuu kuulemma helposti!). Joten:

- Missä vaiheessa laitatte ruuan takkaan? Olen ymmärtänyt, että usein ihmiset tyhjäävät hiillokset tuhkaluukkuun ja sen jälkeen ruoka laitetaan esim. ritilän päälle takan pohjalle ja annetaan olla esim. yön yli. Mutta odotatteko kauankin, että lämpö tasaantuu vai laitatteko heti, kun hiillos on sammunut.

- Minkä verran laitatte vettä esim. karjalanpaistiin? Jos yleensä laitetaan niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät niin kannattaako takassa yön yli muhivalle lihalle laittaa reilusti enemmän?

Kaikki vinkit otetetaan vastaan ja reseptit myös :)) Myös vegeruuista!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kaksi kolme