Kiuasmakkara
Olen kokeillut eri makkaroita saunapäivinä kiukaalla ja nyt löytyi aika hyvä nimittäin Kivikylän löylylenkki. Tosin tämä on ensimmäinen enemmän lihaa sisältävä makkara kun aikaisemmat on ollut enemmänkin näitä jauhomakkaroita.
Varsinkin s-kaupan kotimaista on jäänyt mieleen sen ällöttävyyden takia. Meni monta pulloa olutta että sai sai sen pahan maun pois suusta.
Täytyy jatkaa kokeiluja tulevina saunapäivinä enemmän tuonne kunnolla lihaa sisältäviin makkaroihin ja lopettaa suosiolla jauhomakkaroiden maistelu. Tämä oli kyllä niin hyvää että näinköhän enää voittajaa löytyy.
Onko sinulla omaa suosikkiasi jota voisit suositella kiukaan päälle?
Kommentit (12)
Oma kiuasmakkarasuosikkini on Kivikylän juustotuhti. Laitan sen foliorasiaan johon pistän pohjalle myös hieman vettä.
Vierailija kirjoitti:
Yök, kiuasmakkara! Mikään ei ole niin oksettavaa kuin joku makkaran haju saunassa! Tehkää helvetti ne makkarat keittiössä! Sauna on sauna johon kuuluu korkeintaan saunavihdan tuoksu!
Vielä kerran: yök!
Me laitetaan silloin tällöin nakkeja ja minitomaatteja lämpenemään kiukaan yläpuolella katosta roikkuvaan ketjuun ripustettuun teräslautaseen. Myös karjalanpiirakat juustolla onnistuu mainiosti. Oma pihasauna, ei hajut häiritse muita.
Pitääkin kokeilla tuota ap:n suosikkia. Ainakin kivikylän nakit on hyviä.
Onko totta että hk:n sinisen voi heittää kiukaalle muovikääreessään? Tulee kuulemma hyvää, mutta en uskalla kokeilla jos se muovi kuitenkin sulaa kiuaskiville...
Tänään laitoin kiukaalle Tapolan Mustaleimajuustolenkkiä ja olihan hyvää. Juuston maku tulee hyvin esille ja makuelämys on mitä parhain. Ei viitsinyt käyttää edes sinappia kun maistui makkara niin hyvältä.
Minulla se taas vaihtelee, että milloin tekee enemmän mieli jauhomakkaraa ja milloin tuhtia lihajöötiä. Molemmat uppoo hyvin kitusiin joka kerta.
Vierailija kirjoitti:
Onko totta että hk:n sinisen voi heittää kiukaalle muovikääreessään? Tulee kuulemma hyvää, mutta en uskalla kokeilla jos se muovi kuitenkin sulaa kiuaskiville...
Niinhän sitä väitetään että ei se kääre sula, mutta enpä viitsisi muovia kiukaalle asetetella missään muodossa. Ottaa makkaran pois kääreestään ja laittaa folion sisään lisukkkeinen... nam.
Huiluntuhti folioon ja sekaan loraus olutta
Nyt oli pahaa makkaraa. Palvimestarin juustolenkki. Ei hyvää sanottavaa ja paha maku on suussa vieläkin. Välttäkää.
Mä tykkään ihan perinteisistä Kabanossista ja Wilhelmistä.
Yök, kiuasmakkara! Mikään ei ole niin oksettavaa kuin joku makkaran haju saunassa! Tehkää helvetti ne makkarat keittiössä! Sauna on sauna johon kuuluu korkeintaan saunavihdan tuoksu!
Vielä kerran: yök!