Itse tehty majoneesi, mitä mokaan ?
Olen nähnyt ohjeita miten superhelppoa on tehdä sauvasekottimella majoneesi. Kerran onnistuin, mutta useimmiten jää liruksi ja on pilalla . Mitä silloin teen väärin ?
Kommentit (15)
Valuta se uudestaan nauhana ja vatkaa niin se sakenee.
Onhan ainekset samanlämpöisiä joita käytät? Ei välttämättä onnistu jos esim. munat on suoraan jääkaapista tai öljy.
Ainesten on oltava kaikkien huoneenlämpöisiä
Mihin sitä majoneesia oikein käytetään?
Onko munat ja öljy säilytetty samassa lämpötilassa?
Millainen astia ap sulla on majoneesin valmistuksessa? Kuvaile mahd. tarkkaan.
Vierailija kirjoitti:
Onko munat ja öljy säilytetty samassa lämpötilassa?
Oho, täällä oli huomattu kysyä samaa parikin kertaa.
Itse laitan ensin kokonaisen munan sauvasekoittimen astiaan. Sitten sauvasekoittimen niin että se peittää keltuaisen. Kaadan öljystä n. kaksi desiä astiaan. Sitten muut tykötarpeet sinne vaan.
Käynnistän sekoittimen, ja HITAASTI nostan sitä ylös. Samalla kaadan loput öljyt ohuena vanana
joukkoon samalla kun nostan ja lasken sitä sekoitinta ylös/alas.
Sen huomaa kyllä, kun majoneesi alkaa olla sopivan paksuista.
N. minuutin kuluttua on valmista.
Vierailija kirjoitti:
Mihin sitä majoneesia oikein käytetään?
Vaikka dippikastikkeena, hamppareihin, levittelemään jne
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko munat ja öljy säilytetty samassa lämpötilassa?
Oho, täällä oli huomattu kysyä samaa parikin kertaa.
Itse laitan ensin kokonaisen munan sauvasekoittimen astiaan. Sitten sauvasekoittimen niin että se peittää keltuaisen. Kaadan öljystä n. kaksi desiä astiaan. Sitten muut tykötarpeet sinne vaan.
Käynnistän sekoittimen, ja HITAASTI nostan sitä ylös. Samalla kaadan loput öljyt ohuena vanana
joukkoon samalla kun nostan ja lasken sitä sekoitinta ylös/alas.Sen huomaa kyllä, kun majoneesi alkaa olla sopivan paksuista.
N. minuutin kuluttua on valmista.
Oon onnistunut että kaikki öljy on kupissa kerralla. Tosin ei onnistu joka kerta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko munat ja öljy säilytetty samassa lämpötilassa?
Oho, täällä oli huomattu kysyä samaa parikin kertaa.
Itse laitan ensin kokonaisen munan sauvasekoittimen astiaan. Sitten sauvasekoittimen niin että se peittää keltuaisen. Kaadan öljystä n. kaksi desiä astiaan. Sitten muut tykötarpeet sinne vaan.
Käynnistän sekoittimen, ja HITAASTI nostan sitä ylös. Samalla kaadan loput öljyt ohuena vanana
joukkoon samalla kun nostan ja lasken sitä sekoitinta ylös/alas.Sen huomaa kyllä, kun majoneesi alkaa olla sopivan paksuista.
N. minuutin kuluttua on valmista.
Oon onnistunut että kaikki öljy on kupissa kerralla. Tosin ei onnistu joka kerta.
Pidätkö sauvan koko ajan öljyn seassa niin että se on käynnissä?
Onko se niin että enemmän öljyä, niin paksumpaa? Ainekset huoneenlämpöisinä, öljy kerralla ja koko muna, jos tuon pikamajoneesin tekee.
Jos haluaa olla varma että onnistuu niin lisää rasvan riittävän pienissä erissä. En ole koskaan nähnyt kenenkään epäonnistuvan kun laittaa rasvan tipoittain ja vatkaa riittävästi, joko käsin tai koneella. Kaikki ohjeet joissa rasva valutetaan on aloittelijalle våhän liian vaativia, epäonnistuu helposti.
Aina voi tosin aloittaa uudella keltuaisella, jos menee pieleen.
Tietty varmin tapa on käyttää vain keltuainen. Itse käytän koko munan. Yksi keltuainen/koko muna imee sen n. kolme dl öljyä.
Oletko koittanut taikinakulhossa tekemistä? Ihan käsivispilällä. Onnistuu joidenkin mukaan vielä varmemmin kuin sauvasekoittimella. Vatkaaminen kestää kyllä kauemmin.
mietin samaa, teen samalla lailla mitä ohjeessa mut aina menee pieleen