Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Venäläinen kaali on goitrogeenisempää kuin muut kaalit, varoitus kilpirauhaspotilaat

Vierailija
22.10.2022 |

"Researchers have found that collard greens, Brussels sprouts, and certain varieties of Russian kale contain enough goitrogens to potentially interfere with iodine uptake in healthy people when eaten in large quantities, according to a study published in March 2016 in the journal Nutrition Reviews. But other cruciferous vegetables including broccoli, turnips, and most types of kale didnt contain enough goitrogens to pose a significant risk to people with normal thyroid function."

Ei kannata syödä, jos on mitään häikkää kilpirauhasen kanssa. Goitrogeenit siis ovat kemiallisia yhdisteitä kasveissa, jotka sotkevat kilpirauhasen kykyä hyödyntää jodia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä neljä