Kaali ei mitäänsanomaton ruoka, lisäksi pelkkää vatsantäytettä ei mitään ravintoaineita siinä.
Kaali on köyhien ruokaa, siinä ei minkäänlaisia ravinteita ole. Suomalaiset syövät sitä sen takia kun halvalla kaalia saa mutta tyhmiä kun luulevat sen olevan vielä terveellistä. Suomalaisten päät näyttävät olevan kaalintasolla.
Kommentit (13)
Onko meillä uusi palstajankkaaja? Eilen oli melkein vastaava aloitus.
Vierailija kirjoitti:
Onko meillä uusi palstajankkaaja? Eilen oli melkein vastaava aloitus.
Juu, KAALIHULLU!
Sössönsöö. Kaali ei mitäänsanomaton ruoka. Siis ei ole...
/100g
kalsium 38.0 mg analysoitu riippumaton laboratorio 1655
rauta 0.2 mg analysoitu riippumaton laboratorio 1655
jodidi (jodi) 1.0 µg muu arvon tyyppi elintarvikekoostumustaulukko 391
kalium 240.0 mg analysoitu riippumaton laboratorio 1655
magnesium 10.0 mg analysoitu riippumaton laboratorio 1655
natrium 5.2 mg analysoitu riippumaton laboratorio 1655
suola 13.2 mg laskettu kertoimilla THL:n tuottama
fosfori 27.0 mg analysoitu riippumaton laboratorio 1655
seleeni 10.0 µg analysoitu riippumaton laboratorio 1655
sinkki 0.1 mg analysoitu riippumaton laboratorio 1655
juu, ei ole mitään kaalissa. aloita vaikka tuolta: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/320
yllä oleva listakin ko- sivustolta.
Nousiko Emma tänään väärällä jalalla?
Kaali ja sen sukulaiset ovat yksi parhaista antioksidantteja sisältävistä kasveista, jos haluat välttää esim. syöpiä. Kannattaa tosin syödä raakana tai hyvin vähän käsiteltynä, fermentoitutuna esim. (hapankaali mm.). Aloittaja ei tiedä mistä puhuu.
Parsakaali, ruusukaali, kukkakaali, retiisi ja vesikrassi sisältävät flavonoideja, glukosinolaatteja ja bisulfaattia jotka tekevät niistä keskeisiä ruoka-aineita taistelussa syöpää vastaan. Nämä vihannekset vahvistavat immuunijärjestelmää, poistavat vapaita radikaaleja elimistöstäsi ja suojaavat soluja.
Ok, Emmaseni, et tykkää kaalista. Asia ymmärretty.
Jos puhutaan keräkaalista tai suippokaalista, niin Suomessa ne perinteiset tavat on keittää kaali kuoliaaksi ja tehdä kaalistsa vain keittoa, laatikkoa ja kääryleitä.
Kannattaa välillä vaikka ohuita suikaleita paistaa pannulla wokin tapaan tai höylätä kaalia salaattiin muiden vihannesten kanssa. Kastike pehmentää sen maukkaaksi.
Olen Emma K. siis AITO sellainen.
Emma K. kyllä olen. Sanoi kuka mitä hyvänsä.
Vai semmosta.