siman rusinat ei vaan nouse?
Kommentit (11)
ja se on todellakin täysin hiilihapoton ja makea.
onko se nyt juomakelvotonta? ...jos sitä nyt ylipäätään joku haluaisi juoda:DDD
ja se on todellakin täysin hiilihapoton ja makea.
onko se nyt juomakelvotonta? ...jos sitä nyt ylipäätään joku haluaisi juoda:DDD
Ja simanhan täytyykin olla makeaa - Huom! sokerin määrä mitä siihen kaadetaan!
Jos se on muuten hyvänmakuista, niin eikun juomaan! =D
ja se on todellakin täysin hiilihapoton ja makea.
onko se nyt juomakelvotonta? ...jos sitä nyt ylipäätään joku haluaisi juoda:DDD
hiilihapoton sima oo ollenkaan pahaa. Mullakin tuli tänä vuonna aika vähähiilihappoista. Ei se pilalla ole, antakaa mennä vaan! Ens vuonna sitten paremmalla onnella ja kokemuksella.
hiilihapon muodostumisen. Eli ap:n tapauksessa hiiva on tosiaan laitettu liian kuumaan nesteeseen. Käymätön sima voi aiheuttaa vatsavaivoja, ei sen vaarallisempaa. Itse en kyllä joisi juuri tuon takia.
taidan kaataa viemäriin kaikki pullot.
tuumailinkin tekovaiheessa,että olikohan neste liian kuumaa.... ja oli se:)
-ap
Tein 4 litraa simaa - annoin osan käydä huoneenlämmössä pari päivää ennenku siirsin jääkaappiin. Toisen erän pullotin vuorokauden päästä ja laitoin kylmään. Kauemmin huoneenlämmössä ollut oli tosi hapokasta ja hyvää. Nopeammin kylmään siirretty taas laimeaa.. Otin laimean takaisin huoneenlämpöön oleutumaan - katsotaan paraneeko tilanne... Eli liian kuumassa nesteessä ei nyt syy, jossain muussa.
mutta annoin käydä 0,5vrk pidempään. eli huoneenlämmössä kävi 1,5vrk,jonka jälkeen pullotin ja laitoin jääkaappiin.
viime vuonna oli muuten sama juttu,oli ihan hapotonta??
-ap
Eihän se mitenkään myrkyllistä ole, hyvänen aika!
jos täysin hapoton ja makea on hiiva laitettu liian kuumaan