Ostin uuden Ekstra Neitsyt oliiviöljyn ja se ei ole pistelevän pippurinen, onko se huonoa?
Olen lukenut, että pippurisuus ja merkki hyvästä öljystä ja tätä ennen oli tämmöistä kurkussa pippurisen pistelevänä tuntuvaa öljyä. Tämän kuitenkin pitäisi olla Extra Virgin, korkealaatuinen, mekaanisin menetelmin puristettu. Tumma lasipullo, ei ole pilalla.
Kommentit (8)
Se väkevyys hyvän merkkinä on ihan puppua. Hyvän öljyn merkki on se ettei se polta tai kirvele. Kreetalta tuodut laadukkaimmat öljyt eivät poltelleet yhtään toisin kuin marketin öljyt.
Juotteko te sitä oliiviöljyä? Minä en voi maistaa edes lusikallista, tulee oksennusrefleksi. Käytän kyllä muuten ruuanlaitossa.
Oliiviöljy maistuu niin pahalle, ettei pysty käyttämään ruoanlaittoon.
Vierailija kirjoitti:
Juotteko te sitä oliiviöljyä? Minä en voi maistaa edes lusikallista, tulee oksennusrefleksi. Käytän kyllä muuten ruuanlaitossa.
Tää on just se ero hyvän ja kammoöljyn välillä. Oikeasti tuo laadukas tuorepuristettu oliiviöljy ON hyvää, sitä voi vaikka juoda (liikaa rasva tottakai vetää mahan sekaisin, mutta kuvainnollisesti). Nytkin herahtaa vesi kielelle, kun vain ajattelenkin sitä!
Mutta ruuanlaittoon tuota ei kannata käyttää, siihen voi käyttää halvempia, kuumennuksen kestäviä öljyjä.
Ja joo viisi vuotta sitten kammosin oliiviöljyä, kunnes sain maistaa tällaista aitoa alkuperäistä tuotetta. Ihan eri asia kuin markettiöljyt.
Oliiviöljy, kuinka varmoja ihmiset ovat mitä kaupasta ostettu Extra virgine öljy on? Taitaa olla yksi maailman väärennetyin tuote.
Ei siitä ole kovin kauvaa kun suomen suurimmasta kauppaketjusta löytyi väärennettyä oliviöljyä.
Ruuan laittoon ei yleisesti kannata tuhlata kylmäpuristettua öljyä jos se kuumennetaan, on sen jälkeen ihan samaa kuin tavallinen kuumapuristettu.
Kitkerä maku kun taas ei kuulu huippuhyvään oliviöljyyn, tosin makuja on monia, itse hain omat kylmäpuristetut oliiviöljyt niihin erikoistuneesta kaupasta, saa maistella rauhassa ennen ostopäätöstä, ruuan laittoon kelpaa markettien lämminpuristettu perus oliviöljy, on suorastaan typerää lorauttaa laatutuotetta paistinpannulle ja korkeassa lämpötilassa paistettaissa jopa vaarallista, Kannattaa myös tutustua muihin ruokaöljyihin eri käyttötarkoituksiin, saa usein paremman makuelämyksen kuin vain oliviöljyillä. Valikoimaa on ja kannattaa rohkeasti mennä erikoisliikkeisiin sisään ja saa myös hyviä vinkkejä.Ei ne oo niin kalliita kuin pelätään ja ostopakkoa ei ole.
?
Olen itse juonut vain ( eikun käyttänyt) tuorepuristettua oliiviöljyä, joka maistuu jumalten nektarilta, raikkaalta, pehmeältä, kevyesti hapokkalta. Siihen ei tarvita edes suolaa, lun sitä nauttii tuoreen leivän kera (tai paljaaltaan).
Olen täysin italialaisten ystävieni varassa tämän kanssa, heiltä sitä öljyäkin saan, suoraan tilalta (puristamon kautta tosin, heillä ei ole omaa laitteistoa).
Ei ole tullut mieleenkään, että tuon pitäisi kirvellä kurkussa tms.