Voiko leipää ja pullaa pakastaa uudelleen?
Kommentit (14)
Mitään mikä on kertaalleen sulanut ei suositella pakastettavan uudelleen. Maku ja rakenne kärsivät.
Ei ole suositeltavaa, koska mikrobiologinen laatu kärsii. Mutta toisin kuin esim. kalan, lihan tai maitotuotteiden kohdalla tuote on toisenkin pakastamisen jälkeen vielä suht ookoo.
Eli voi sinänsä, jos ei ole niin tarkka lopputuloksesta.
Leivät ja pullat leivotaan jo leipomossa pakkaseen. Tiedän sen siitä että olen ollut leipomossa töissä.
Kerran voi itse pakastaa, mutta en kyllä suosittele että pakastaisit vielä uudelleen.
Mitään ei pitäisi pakastaa uudestaan. Kannattaa miettiä minkäkokoisina annoksina laittaa alun perin pakkaseen, jotta voi sulattaa vain tarvitsemansa määrän. Esim. kokonaisen hiivaleivän laitan aina puoliksi ja sitten otan aina sen puolikkaan sulamaan. Palaleivät (Ruispalat yms.) ovat helppoja, kun pussista voi ottaa vaikka muutaman ja työntää taas pussin takaisin pakastimeen.
Vierailija kirjoitti:
Menettää makuaan, mutta ei mene myöskään pilalle.
Menee pilalle. Moni leipä menee pilalle jo ekassa pakastuksessa, höttöleivät varsinkin. Rakenne menee lähes hutuksi. Itse en pakastaisi muuta kuin kotitekoista pullaa, koska tiedän sen ainesosat tasan tarkkaan.
Vierailija kirjoitti:
Leivät ja pullat leivotaan jo leipomossa pakkaseen. Tiedän sen siitä että olen ollut leipomossa töissä.
Kerran voi itse pakastaa, mutta en kyllä suosittele että pakastaisit vielä uudelleen.
Leivotaan jo leipomossa pakkaseen?!
Eivätkö leipomoiden tuotteet olekkaan tuoreita?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leivät ja pullat leivotaan jo leipomossa pakkaseen. Tiedän sen siitä että olen ollut leipomossa töissä.
Kerran voi itse pakastaa, mutta en kyllä suosittele että pakastaisit vielä uudelleen.Leivotaan jo leipomossa pakkaseen?!
Eivätkö leipomoiden tuotteet olekkaan tuoreita?
Riippuu leipomosta. Aika monissa on, koska tulevat melkein suoraan uunista myyntitiskille. Puuhastelupajassa sitten käytetään pakastimen kautta, jos ei osata leipoa sopivaa määrää.
Ihan huoletta voi pakastaa uudestaan, ei se siitä huonoksi mene. Parempi pakastaa kuin että homehtuis huoneenlämmössä ja joutuisi heittämään roskiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leivät ja pullat leivotaan jo leipomossa pakkaseen. Tiedän sen siitä että olen ollut leipomossa töissä.
Kerran voi itse pakastaa, mutta en kyllä suosittele että pakastaisit vielä uudelleen.Leivotaan jo leipomossa pakkaseen?!
Eivätkö leipomoiden tuotteet olekkaan tuoreita?Riippuu leipomosta. Aika monissa on, koska tulevat melkein suoraan uunista myyntitiskille. Puuhastelupajassa sitten käytetään pakastimen kautta, jos ei osata leipoa sopivaa määrää.
Ne pakastetaan raakana ennen paistoa. Tulevat sitten uunista myytäväksi.
Osa menee kauppojen paistopisteisiin, tosin on niissä myynnissä myös sulatettuja valmiita tuotteita, kuten Fazerin kuorrutettuja munkkeja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leivät ja pullat leivotaan jo leipomossa pakkaseen. Tiedän sen siitä että olen ollut leipomossa töissä.
Kerran voi itse pakastaa, mutta en kyllä suosittele että pakastaisit vielä uudelleen.Leivotaan jo leipomossa pakkaseen?!
Eivätkö leipomoiden tuotteet olekkaan tuoreita?Riippuu leipomosta. Aika monissa on, koska tulevat melkein suoraan uunista myyntitiskille. Puuhastelupajassa sitten käytetään pakastimen kautta, jos ei osata leipoa sopivaa määrää.
Ne pakastetaan raakana ennen paistoa. Tulevat sitten uunista myytäväksi.
Osa menee kauppojen paistopisteisiin, tosin on niissä myynnissä myös sulatettuja valmiita tuotteita, kuten Fazerin kuorrutettuja munkkeja.
Ei mene läheskään kaikissa leipomoissa pakkaseen ennen paistoa. Miksi ihmeessä menisi, kun tuotteita valmistetaan sitä mukaan kun tarvitaan? Eikä niitä mihinkään paistopisteelle viedä kuin isommista tehtaista. Nyt oli puhe leipomoista. Niitä on monenlaisia.
Menettää makuaan, mutta ei mene myöskään pilalle.