Pakastimen perukoilta löytyi leipänyssyköitä eli pussinpohjaleivät aina tyrkännyt pakkaseen. Ovatkohan vielä käyttökelpoisia? Viimeisimmät
Viimeisimmät kesältä 2021 eli yli vuoden takaa. Kaikissa sellainen jäärouhe päällä kun pakastimen ovea auotaan jatkuvasti. Nämä leivänjämät joutuneet aina sinne pakkasen perukoille. Hirvittää heittää poiskaan.
Kommentit (17)
Eikös leipä säily pakkasessa noin 3kk 🤔
En söisi. Ei varmasti ole mikään makuelämys, ja muutenkin leivän mussuttaminen on aika turhaa.
Mikroon, voita päälle ja ääntä kohti.
Jos leipä on pilalla, se on homeessa. Noin pääsääntöisesti. Muuten se on syötävää.
Kokeile leipäressua. Eli pilko leivät, paistinpannu kuumaksi, siihen voita ja paista leipäkuutiot voissa rapeiksi, lisää loraus kermaa tai maitoa. Syö sellaisenaan. Vanha perinneruoka, johon voi laittaa kaikenlaiset kuivahtaneet leivät, näkkileipää, ruisleipää, vaaleaa leipää jne..
Vierailija kirjoitti:
Kokeile leipäressua. Eli pilko leivät, paistinpannu kuumaksi, siihen voita ja paista leipäkuutiot voissa rapeiksi, lisää loraus kermaa tai maitoa. Syö sellaisenaan. Vanha perinneruoka, johon voi laittaa kaikenlaiset kuivahtaneet leivät, näkkileipää, ruisleipää, vaaleaa leipää jne..
Tosi terveellistä.
On syötäviä. Maku voi olla kärsinyt tai leipä kuivahtanut, mutta sen voi syödä eikä siitä tule kipeäksi.
Pannulla kovinkin leipä pehmenee ainakin 2 pv aikana. Ja voi tehdä pyttipannua ym. sekoa.
Neste on tarpeen ja mausteita.
Kokeile. Leipää se vaan on ei siitä mitään myrkytystä saa. Leivänpaahtimeen tai pannulle.
Ylivuotista kalaa tai lihaa en kokeilisi
Liha tai kala säilyy pakastimessa syötävänä vaikka kymmenen vuotta. Kovin herkun makuista se ei ehkä enää ole. Kauankohan semmoisessa -80C jäähtyvässä teollisuuspakastimessa säilyisi.
Tee lämpimiä leipiä. Kunnolla juustoraastetta ja täytteitä päälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokeile leipäressua. Eli pilko leivät, paistinpannu kuumaksi, siihen voita ja paista leipäkuutiot voissa rapeiksi, lisää loraus kermaa tai maitoa. Syö sellaisenaan. Vanha perinneruoka, johon voi laittaa kaikenlaiset kuivahtaneet leivät, näkkileipää, ruisleipää, vaaleaa leipää jne..
Tosi terveellistä.
Nönnönnöö.
Tee lämpimiä voileipiä.
Itse löysin muutama viikko sitten pakkasen perukoilta vuonna -20 ostetun kuhafilepussin. Paistoin ja maustoin. Hyvältä tuoksui ja hyvältä maistui. Ei tullut mitään. Jos olisi jotain epämääräistä ollut hajussa/maussa niin en olisi syönyt.
Ja synttäreille tein tänä vuonna vahingossa mustikkapiirakan vuonna 2011 kerätyistä mustikoista. Oli vain jäänyt pakasterasia jostain syystä käyttämättä. Kukaan ei tunnustanut saaneensa mitään myrkytystä ja söin sitä siis itsekin.
Vierailija kirjoitti:
Eikös leipä säily pakkasessa noin 3kk 🤔
Rasvainen ruoka säilyy tuon ajan. Rasvaton vaikka yli vuoden.
Ei siinä mitään vaarallista ole. Kokeile makua, välttääkö. Vieraille en tarjoaisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokeile leipäressua. Eli pilko leivät, paistinpannu kuumaksi, siihen voita ja paista leipäkuutiot voissa rapeiksi, lisää loraus kermaa tai maitoa. Syö sellaisenaan. Vanha perinneruoka, johon voi laittaa kaikenlaiset kuivahtaneet leivät, näkkileipää, ruisleipää, vaaleaa leipää jne..
Tosi terveellistä.
Tiedotus: ketään ei kiinnosta.
On syötäviä tosin maku voinut muuttua.