Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leipämestarit auttakaa!

Vierailija
28.08.2022 |

Tein hapanjuuren, joka lähti kuplimaan ja tuoksui happamalta. Mutta nyt se tuoksuu jo voimakkaasti käyneeltä. En mitään viinaleipää ajatellut tehdä. Voiko tuota enää pelastaa vai pitääkö aloittaa juurenteko alusta? Mikä oli virheeni? Lisäsinkö jauhoja liian harvoin vai pitäisikö juuren tekeytyä kylmemmässä paikassa?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
28.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö vauvalla ole leipureita?

ap

Vierailija
2/6 |
28.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen tarkoituskin on kuplia ja käydä. Ensikertalaiselle kyllä erikoinen kokemus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
28.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sen tarkoituskin on kuplia ja käydä. Ensikertalaiselle kyllä erikoinen kokemus.

Siinä vaiheessa kun se kupli, se tuoksui voimakkaan happamelta. Nyt kun se haisee käyneeltä, se on mennyt jo liisteriksi. En ole ihan vakuuttunut, että sen kuuluisi olla tällaista, vaan luulen, että annoin juuren olla liian vetelänä ja lämpimässä omillaan lisäämättä jauhoja liian pitkään. Olisi pitänyt lisätä jauhoja joka päivä. Mutta neuvo jos tiedät, miten tästä viinamäskistä nyt enää saa rehdin ruisleivän? Voin kyllä yrittää, usko vaan meinaa loppua.

ap

Vierailija
4/6 |
28.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulen että se alkoholin määrä pn niin vähäinen, ja että sen on tarkoituskin käydä.

Vierailija
5/6 |
28.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinka monta päivää sinä sitä juurta oikein hapatat. Äiti teki hapanjuurileipää, sekä ruis- että sekaleipää. Juuri säilyi taikinatiinussa, jonne ensin kadettiin lämmintä vettä, että juuri pehmeni. Sitten lisää vettä ja jauhoja. Tämä tapahtui yleensä iltapäivällä. Jauhoja lisättiin vielä illalla muistaakseni pari kertaa, jolloin taikina muistutti sakeaa velliä. Seuraavana päivänä lisättiin suolaa ja alustettiin taikina, ruisleipätaikina melkoisen jäykäksi, sekaleipätaikina pehmeämmäksi. Taikina sai sitten nousta riittävän kauan, kauemmin kuin esim. pullataikina, Taikinan noustessa leivinuuni lämmitettiin. Hiilet vedettiin uunista ja leivät pyöritettiin leivinpöydälle nousemaan. Ennen uuniin laittamista ne pisteltiin haarukalla, ettei kuori irtoaisi. Ja hyvää tuli!

Vierailija
6/6 |
28.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sen tarkoituskin on kuplia ja käydä. Ensikertalaiselle kyllä erikoinen kokemus.

Siinä vaiheessa kun se kupli, se tuoksui voimakkaan happamelta. Nyt kun se haisee käyneeltä, se on mennyt jo liisteriksi. En ole ihan vakuuttunut, että sen kuuluisi olla tällaista, vaan luulen, että annoin juuren olla liian vetelänä ja lämpimässä omillaan lisäämättä jauhoja liian pitkään. Olisi pitänyt lisätä jauhoja joka päivä. Mutta neuvo jos tiedät, miten tästä viinamäskistä nyt enää saa rehdin ruisleivän? Voin kyllä yrittää, usko vaan meinaa loppua.

ap

Katsopa tämä esitys. Näyttääkö juuresi samalta kuin tuolla tuo hieman lässähtänyt, joka vain elvytetään ruokkimalla?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme kaksi