Miksi ruokaomavaraisuus on ihailtavaa?
Ylellä on juttu (melkein) ruokaomavaraisesta tyypistä. Miksi tämä on ihailtavaa?
Jos kaikki suomalaiset yrittäisivät olla ruokaomavaraisia ja eläisivät pikkutilalla viljellen vanhentuneilla ja paljon työtä vaativilla menetelmillä, olisiko maamme sen ekologisempi?
Jos joka perheen ruokaomavaraisuuteen pyrittäisiin, maamme olisi kuin kehitysmaa jossa ihmiset elelevät tilkuillaan. Aikoinaanhan suurin osa kansasta teki maataloustyötä luomumenetelmillä, että joten saatiin nälkävuodet pysymään loitolla.
Kommentit (3)
Nykyään noin prosentti väestöstä tuottaa suunnilleen kaiken maassamme kasvatetun ruoan, joten hänen tuotantotapansa on todella tehoton.
Jos eläisimme noin luonto elpyisi, saasteet vähenisi, samoin hiilijalanjälki, emme tarvitsisi tuoda ruokaa ulkomailta ja pysyisimme poissa pahanteosta kun aika menisi ruokaa viljellessä ja polttopuita haaliessa. Kotona olisi kaikille mielekästä tekemistä ja mielenterveys kohenisi. Voi olla että maailman muuttuessa tuo voi olla tulevaisuuden kuva, avain selviytymiseen olosuhteiden pakosta.
Käyhän tuostakin pariskunnasta toinen töissä.