Voiko fariinisokerin korvata siirapilla leivonnassa?
Kommentit (12)
Yleisesti ottaen voi, mutta riippuu ehkä reseptistäkin.
Vierailija kirjoitti:
Yleisesti ottaen voi, mutta riippuu ehkä reseptistäkin.
Banaanileipään?
Voi, tosin siirappi on nestemäistä ja jos taikinan rakenne sitä vaatii, niin jauhoja on syytä käyttää hieman enemmän.
Mielestäni siirappi on fariinisokerin nestemäinen muoto. Maussa en ole huomannut eroa. Kun oon tehnyt simaa esimerkiksi. Kai riippuu vähän mitä leipoo? Ehkä siirappi on hiukan tujumman makuista. Sit on vielä se muscovadosokeri.
Kyllä fariinisokeria pitäisi olla ihan ruokakaupassa. Fariinisokerin korvaamisesta:
https://www.mtvuutiset.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artik…
Voi. Laita vähän siirappia ja loput sokeria.
Muscovado sokeri käy myös korvikkeena.
Tavallista sokeria tai ruokosokeria ja pieni loraus siirappia.
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni siirappi on fariinisokerin nestemäinen muoto. Maussa en ole huomannut eroa. Kun oon tehnyt simaa esimerkiksi. Kai riippuu vähän mitä leipoo? Ehkä siirappi on hiukan tujumman makuista. Sit on vielä se muscovadosokeri.
Onhan se eri makuista.
Mutta olen samaa mieltä siinä että voi korvata, jos huomioi taikinan koostumuksessa.
Osin voi ja riippuu reseptistä. Itse korvaan tavallista sokeria erikoissokereilla, koska niillä saa paahteisemman maun leivonnaisiin. Fariinisokeria, ruokosokeria tms. On aivan eri tehdä piirakkapohja esim. ruokosokeriin ja maku aivan erilainen. Samoin tuota siirappia käytän osin monessakin tavallisen sokerin korvikkeena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yleisesti ottaen voi, mutta riippuu ehkä reseptistäkin.
Banaanileipään?
Leipätaikinassa sinänsä voi, sillä sokeria ei siinä käytetä tuomaan rakennetta.
Siirapissa on nestettä hieman enemmän kuin fariinisokerissa, ja se pitää ottaa huomioon.
Oletetaan, että taikinaan tulisi desi fariinisokeria. 1 dl fariinisokeria painaa 70 g. 1 dl siirappia painaa enemmän, 140 g. Desissä fariinisokeria on sokeria miltei 70 grammaa, desissä siirappia vähän yli sata grammaa. Voit korvata desin fariinisokeria 2/3 desillä siirappia, jolloin sokerimäärä on suunnilleen sama, mutta saat lisäksi reilun ruokalusikallisen nestettä, joka kannattaa vähentää siitä nestemäärästä, joka taikinaan muuten tulisi.
Pitäisiköhän koodata nettiin fariinisokeri - siirappi -muuntolaskin?
Todella hyvää tuli vaikka korvasin fariinisokerin siirapilla osittain. Ohjeen mukaan olisi tullut 1,5 DL fariinisokeria, laitoin 1 DL tavallista ja 0,5 DL siirappia.
Ap
Entä sokerin suolalla?