Miksi esim. kanat ja kaslerit pitää ensin lämmittää huoneen lämmössä 1-2h ja vasta sitten....
....työntää valmiiksi lämmitettyyn uuniin (225). Eikö voisi tuupata pellille heti kun uunin laittaa päälle ja eikö nämä sitten lämpenisi huoneen lämpöisiksi ennenkuin uuni on 225 ssa? Onkohan tämäkin "sääntö" ajalta jolloin uuni lämmitettiin haloilla eli klapeilla?
Kommentit (7)
Tuskin itsekkään istut pakkasessa alasti ennen saunaan menoa.
Tuota asiaa on tutkittu eikä sillä ole käytännössä mitään merkitystä. Myytti lähinnä. Näitä gastronomisia myyttejä n jäänyt elämään paljon ja niitä edelleen ihan opetetaan kokkikouluissa ja niitä on pakko noudattaa ravintolan keittiöissä koska ihmiset neuroottisia ritualisteja (varsinkin kokit) eikä osata ajatella ja tutkia itse mitään.
Vierailija kirjoitti:
Tuskin itsekkään istut pakkasessa alasti ennen saunaan menoa.
Miksei? Lumihangessa pyörimisen tai avannon jälkeenhän sauna on mitä parhain.
Vierailija kirjoitti:
225 astetta?
No vaikka 175 astetta, sillä kypsennys ohjeen lämpötilalla ei nyt tässä ollut merkitystä vaan sillä että onko hyötyä ensin lämmitellä lihaa huoneen lämmössä ja lämmittää uuni haluttuun lämpötilaan ja laittaa lihat vasta sitten uuniin...VAI olisiko sama laittaa uuniin heti kun uuni laitetaan päälle ilman esi "huoneen" lämmitystä.
Ei tarvitse. Se on vain myytti joka elää kun niin on aina toimittu. Sama pihvien paistamisen kanssa.
Paistoaika on laskettu 225-asteisen uunin mukaan. Jos uunin lämpötila muuttuu, on vaikeampi arvioida milloin ruoka on kypsää.
Tosin itse teen juuri noin kuin ehdotat, koska haluan paistaa lihat ylikypsiksi.