Kumpaa mieltä olet: a) pakastimessa pitää olla tilaa, vai b) pakastimen pitää olla täyteen ahdettu?
Joillakin pakastin on täyteen ahdettu marjoja ja muuta koko talven, eikä sinne saa mahtumaan niitä asioita, mitä haluaisi. Minusta on ihanaa, kun pakastimessa joku hylly saattaa olla ihan tyhjäkin! Täpötäydessä pakastimessa on jotain pakkomielteistä.
Kommentit (18)
Minustakin olisi ihanaa jos pakastimessa olisi tilaa, mutta kumma kyllä, se tuntuu olevan silti aina täynnä.
Pakastimessa pitää aina olla tilaa yllätyskinkulle, jäätelökuormalle tai tokmannin alennuspaahtoleiville. Loppusyksystä pakastimen pitäisi olla siis tuota varatilaa lukuunottamatta täpötäysi, ja loppukeväästä pitäisi jo vähintään yhden pakastimen olla tyhjä ja pois päältä.
Täysi pakastin on energiatehokkaampi.
Pakastin on turhake, joka kuluttaa turhaa energiaa.
Juuri pakastin uusia perunoita joulupöytää varten.
Tilaa, jotta mahtuu välillä leipomuksia. Myös täpötäysi jääkaappi ahdistaa.
Vierailija kirjoitti:
6kk vanha pakasteloha on namnam.
En kyllä keksi yhtään ruokaa jonka maku paranisi pakastamalla.
Ihan sama, siellä on sen verran kuin tarvitsee olla.
Vierailija kirjoitti:
Tilaa, jotta mahtuu välillä leipomuksia. Myös täpötäysi jääkaappi ahdistaa.
Tämä!
Mielestäni pakastimessa pitäisi olla reilusti vapaata tilaa, mutta ei meidän pakastin kuuntele minun tai vaimoni mielipiteitä, vaan on aina aika tarkkaan täynnä. Silti sinne aina mahtuu tarvittaessa lisääkin tavaraa. Ihmeiden aika ei ole ohi, ihmiset ;)
Meillä on tällä hetkellä aika täysi pakastin, mutta kyllä sinne mahtui hyvin vielä kaksi Aino jäätelöpurkkia, kun eilen niitä ostin.
Pakastin on hyvässä käytössä ja suurinpiirtein saman verran sinne tulee lisää kuin mitä syödään poiskin. Teen esimerkiksi isohkoja ruoka-annoksia ja laitan sitten ruokaa annoksina pakastimeen, niin teinit voivat sieltä ottaa kesätöihin evääksi tai syödä, kun olen pitkään töissä. Pakastan marjoja jonkun verran, mutta ei kuitenkaan kovin paljon, esimerkiksi mansikoita ostin vain 4 kg ja söimme siitä heti varmaan ainakin kilon. Mustikoita olemme saaneet jo ehkä neljä litran pussillista tältä kesältä ja lakkaakin pari pientä purkillista.
Pakastimessa on myös itse leivottua pullaa ja peltipiirakkapalasia, Göransin kebablihaa, ranskanperunoita, lohkoperunoita, erilaisia settejä lihoja, jätskiä tietenkin, pakastepiirakoita ja pasteijoita, vihanneksia. Jos tulisi siis jotain, että emme pääsisi kauppaan, niin saisimme pakastimesta varmaan viikon sapuskat heti ja herkkuja myös.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
6kk vanha pakasteloha on namnam.
En kyllä keksi yhtään ruokaa jonka maku paranisi pakastamalla.
Sairaalassa oli tarjolla ihanan mehevää porkkanaraastetta. Kysyin ruokalahenkilökunnalta, mikä sen salaisuus oli, ja kuulemma pakastaminen. Myös kriikunoiden ja pihlajanmarjojen maku muuttuu paremmaksi pakastamalla, tai luonnonmenetelmällä antamalla syksyn ensimmäisten yöpakkasten puraista.
Pakastimeni on satokauden päättyessä täynnä, tyhjenee kesään mennessä. Lisäksi on ihan pieni (30 litran) pakastin ruokia ja kaupan pakasteita varten. Se ei ole täynnä.
Tyhjää pakastinta ei tarvita pois päältä jos ei kun muutama hassu tuote.
Muutettiin s-kaupan viereen niin pakastimeen pitää mahtua uuden lähikaupan -50-60% aleostokseni. Siellä pitää olla kaikenlaista hätävaraa, jauhelihaa ja pullaa vierasvaraksi ynnä muuta. Aina pitää olla keittojuureksia, pakastepapuja ynnä muuta.
Olennaisinta pakastimessa on se, että se sisältö kiertää. Vanhimmat käytetään ensiksi. Itsellä on 350l arkkupakastin ja joskus tuppaa pohjalle unohtumaan tuotteita. Silloin tällöin pidän tyhjennys kuurin ja ei osteta kaupasta juuri mitään kun syödään varastoja pois. Herkut yleensä tulee syötyä mutta vihannekset ja marjat ja lihat joskus unohtuu. Nyt syödään vuoden 2019 kirsikkasatoa.
Sen kanssa pitää vain koettaa elää.