Säilytätkö leipää pakkasessa ja otat sieltä tarpeen tullen?
Tosi moni tuntuu tekevän näin. Ite en oo koskaan saanut aikaiseksi tehdä näin.
Oon vaan säilyttäny leipäkorissa ja syöny siitä. Mun mielestä pehmeä leipä on parempaa kuin leivänpaahtimen kautta sulatettu.
Kommentit (21)
Kyllä koska syön leipää harvoin. Se menisi pilalle.
Kun ostan tuoretta leipää niin en laita pakkaseen, tulee syötyä niin äkkiä. Käyn myös leipäjonossa, sieltä saadut leivät menee pakkaseen. Tuore pakastamaton on totta kai parempaa.
Mä olen leipomotöissä ja saan säännöllisesti leipää jonka laitan pakkaseen. Otan sieltä sen verran kuin kerralla kuluu ja sulatan lämpimäksi. Muuta leipää en juuri syö.
Kyllä. Teen leipää itse, laitan pakastimeen ja sulatan sieltä pala kerrallaan. On yhtä hyvää kuin tuoreena. Saatamme ostaa ison satsin leipää leipomosta ja pakastaa sopivan kokoisina. Tällä konstilla leipä ei ikinä mene homeeseen.
Juuri näin toimin. Kaupasta ostan siivutettua leipää ja pakkaseen laitan ja sieltä sitten tarpeellinen määrä. Syön vähän leipää joten menisi muuten hukkaan. Sinkku talous joten paljon pakkaseen menee muutakin ruokaa sieltä sitten otan.
Kyllä. Siirrän illalla leipäpalan pakkasesta jääkaappiin ja se on aamulla sula, jotta saan sen voideltua ja täytettyä töitä varten.
Juu! Eikä sitä tarvi käyttää paahtimen tai mikron kautta, kun ottaa ajoissa sulamaan.
Tietysti. Ei siitä tulee yhtään lisää vaivaa, että laittaa leivät pakastimeen korin sijaan. Sulatusta ei tietenkään tehdä paahtimessa, vaan sopiva määrä leipää otetaan esim. illalla sulamaan aamua varten.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä. Siirrän illalla leipäpalan pakkasesta jääkaappiin ja se on aamulla sula, jotta saan sen voideltua ja täytettyä töitä varten.
Miksi jääkaappiin eikä huoneenlämpöön?
Joo meillä laitetaan leipää pakkaseen (muutama pala per pakastepussi) jos päiväys alkaa mennä umpeen eikä ehditä syödä ennen sitä. Pakkasesta otettuja leipiä en laita paahtimeen tai mikroon sulatukselle tms. vaan laitan vaan pöydälle sulamaan (joskus aamupalaleivät jo ennen nukkumaanmenoa). Sulaa aika nopeasti.
Aina. Asun yksin, syön leipää ehkä kerran viikossa, joten ei mitään järkeä muulla tavalla toimia.
En. Minkään ruuan maku ei parane kun sitä kierrättää pakastimen kautta. Lähin leipomo on 700m päässä ja käyn siellä samalla kun käyn lenkillä, jos sattuu tekemään sinä aamuna mieli leipää.
Tottahan toki. Ilta-alesta saa paljon leipää -60% alennuksella. En muualta leipää ostakaan kuin ilta-alesta. Pakastimen kautta ja kukaan ei erota onko ostettu "tuoreena" vai ei.
Kaupasta kaikki punalappuset ja pakkaseen
Vierailija kirjoitti:
Säilytän sitä PAKASTIMESSA
Onko sinulla pakastin plussan puolella vai miksi et säilytä myöskin pakkasessa?
Kyllä. Etenkin näin kesällä moni leipä menee homeeseen jo parissa päivässä, joten on fiksua säilyttää se pakastettuna.
Aina. Ostan leipomon tehtaanmyymälästä ison säkin 2-laatua halvalla ja pakkaseen.