Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Syöttekö raakaa raparperia?

Vierailija
14.07.2022 |

Juttelin kaverini kanssa raparperista ja itse olen kuullut ja netistä lukenut että raparperia ei olisi hyvä syödä raakana kun lehdet ja varsi sisältää oksalaattia ja pienenä joskus oksensin raaan raparperin syömisen jälkeen, kaverini oli kuitenkin sitä mieltä että raparperia voi syödä raakana ja syöttää sitä raakana myös lapsilleen. Syökö muut raakaa raparperia?

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai syödään. Se mitää myrkyllistä oo. Se on vain jotai vihervassarihuulipunahallituksen vouhotuksia.

Vierailija
2/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

liian hapokasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsena tuli usein syötyä raakana raparperia. Tässä sitä porskutellaan.

Vierailija
4/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En oo koskaan pitänyt raparperista.

Vierailija
5/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juo maitoa lisäksi, niin neutralisoi

Vierailija
6/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsena söin sillä tavalla, että dippasin raakoja raparperin varsia sokerikulhoon. Ilman sokeria maistuivat mielestäni liian happamilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Netissä oli ainakin että raparperia ei saisi syödä raakana kun pahimmillaan voi aiheuttaa hypokalsemiaa tai munuaisvaurion.

Vierailija
8/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsena joka kesä. Nyt vatsa ei kestäisi. Raparperin lehtiä en ole syönyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raparperissä on oksaalihappoa, joka elimistössä sitoo kalsiumia niin, että pahimmillaan seurauksena on munuaisvaurio ja luukato. Saa kyllä aika paljon syödä tuohon, sitä ennen tulee jo varmaan akuutti myrkytys ihan hapon takia. Lehdet ovat ihan oikeasti tappavan myrkyllisiä, ja keittäminen (kuumentaminen) ei hajota sitä vaarattomaksi. Normaalimääriä raparperia syömällä ei aiheuta itselleen ongelmia, ja sen kalsiumin sidonnan voi korvata nauttimalla jotain maitotuotetta, vaikkapa jäätelöä, raparperin kanssa.

Mutta raparperinvartta voi hyvinkin järsiä sinälläänkin, raakana. Minä söin sitä lapsena kastamalla sokeriin, kuten joku tuossa kertoikin. Siskoni syö ihan sinällään, omituinen ihminen kun on. Mutta nykyään ei hampaat kestä :-(  - vihloo.

Vierailija
10/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vartta voi tosiaan syödä, mutta kunhan ei syö liikaa. Aika moni tavallinen elintarvike on vaarallista liikaa nautittuna varsinkin lapsille, esim. kaneli on suurina määrinä myrkyllistä. 

Tuon kalsiumin sitoutumisen voi "kumota" nauttimalla jotain kalsium-pitoista, esim. maitoa. 

Raparperin lehdet taas ei sovellu missään muodossa ihmisravinnoksi, eli niitä ei saa syödä raakana, eikä kypsänä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varressa on oksaalihappoa myös.

Vierailija
12/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vartta voi tosiaan syödä, mutta kunhan ei syö liikaa. Aika moni tavallinen elintarvike on vaarallista liikaa nautittuna varsinkin lapsille, esim. kaneli on suurina määrinä myrkyllistä. 

Tuon kalsiumin sitoutumisen voi "kumota" nauttimalla jotain kalsium-pitoista, esim. maitoa. 

Raparperin lehdet taas ei sovellu missään muodossa ihmisravinnoksi, eli niitä ei saa syödä raakana, eikä kypsänä. 

Eikös kanelissa ollut samaa myrkkyä mikä on Raidin vaikuttava aine, tosin siis hyvin pienissä määrissä? Vanha ns. perus Raid tosiaan haisee kanelille ja on myös ihmisille myrkyllistä. Kaneliahan ihan jauheena käytetään esim. muurahaisten torjuntaan.

Kaikkea siis kohtuudella,

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuonna 1959 aiheutui kuolema, kun vainaa oli syönyt raparperin lehtiä.

Vierailija
14/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tottakai syödään. Se mitää myrkyllistä oo. Se on vain jotai vihervassarihuulipunahallituksen vouhotuksia.

Mistä tietää, että joku on persu? se kertoo sen itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapsena söin raakana. Nyt en enää.En valitse edes raperi piirakka tai pulaa kahvilat. Ei ole minun juttuni missään mutoa.

Vierailija
16/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voimismamma vetää sen 2 kiloa kerralla että saa vähä vauhtia ahmintaan,  se ei ole suositeltavaa.

Mutta muut tavalliset ihmiset vähä maistaa palan  ,niin mikä ettei,hyväähän se .

Vierailija
17/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kova myrkky. Vie makuaistin ja tuhoaa munuaiset.

Ihan pienen suupalan voin ottaa, kun maku on herkullinen, mutta ei koko vartta raakana missään nimessä.

Vierailija
18/20 |
14.07.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Köyhän kodin lapsena opin järsimään kaikkea mitä käsiini sain.

Vierailija
19/20 |
01.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

 No keitän jos syön 

Vierailija
20/20 |
01.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Emma K. kirjoitti:

Vuonna 1959 aiheutui kuolema, kun vainaa oli syönyt raparperin lehtiä.

Raparperia tai ylipäätään mitään syövä vainaja on kyllä varsin harvinainen tapaus.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi viisi kaksi