Kertokaa mitä tulee parhaimpiin lohkoperunoihin joita olette syöneet?
Kommentit (27)
Uita ne öljyssä, jossa on pippuria ja suolaa ennen paistamista. Tulee hyvää.
Siiis lohkoperunoiissa on se vaaraa kun ne on paksuja etttä jää sisältä raaaksi.
Rosmariini ehdottomasti!! Öljyä ja rosmariinia, suolaa ja vähän pippuria! Ihanaa
Itse tykkään kuivata lohkot talouspaperilla ennen maustamista. Sitten öljy, suola, mustapippuri, (savu)paprikajauhe, ripaus provencale-yrttimaustetta. Tarpeeksi kauan uunissa.
Halkaise perunat neljään osaan. Meárinoi öljyssä (mausta esim, pippurilla) hieman aikaa. Asettele uunin pellille. Ripottele tuoretta rosmariinia (kuivakin käy, mutta sekoita se ensin öljytilkkasen kanssa) perunalohkoille. Paista kiertoilmauunissa 180 astetta (tavallinen uuni n. 200 astetta) 20-30 minuuttia haluamasi kypsyysasteesta riippuen.
Välillä olen tehnyt öljytomaattipure ökyperunat joihin päälle tulee yrteillä yms maustettu korppu/pankojauho kuorrutus. Uunissa hyvin valmistuvat.
No jos haluat oikeasti hyviä lohkoperunoita, niin melkein ne pitäis keittää ensin ja sitten käyttää uunissa korkeassa asteessa, jotta ovat sisältä pehmeitä ja kuoreltaan rapsakoita.
Vierailija kirjoitti:
Suoraan tommoinen skeida biojätteeseen kulkematta lautasen kautta. Hyi hlvetti mitä moskaa ihmiset syö?!
Jaaahas, näköjään mielisairaalassakin potilailla saa olla puhelimet nykyisin.
Vierailija kirjoitti:
Siiis lohkoperunoiissa on se vaaraa kun ne on paksuja etttä jää sisältä raaaksi.
Ei pidä olla liian hätäinen. Itselle ei keitetyt perunat sovellu lainkaan, vaan vatsa turpoaa kuin ilmapallo. Paistamalla kypsennetyissä ei mystisesti samaa tapahdu.
Vierailija kirjoitti:
Välillä olen tehnyt öljytomaattipure ökyperunat joihin päälle tulee yrteillä yms maustettu korppu/pankojauho kuorrutus. Uunissa hyvin valmistuvat.
Kuulostaa todella maukkailta. Maustatko täysin näppituntumalta vai onko sulla antaa ohjetta jaettavaksi.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Välillä olen tehnyt öljytomaattipure ökyperunat joihin päälle tulee yrteillä yms maustettu korppu/pankojauho kuorrutus. Uunissa hyvin valmistuvat.
Kuulostaa todella maukkailta. Maustatko täysin näppituntumalta vai onko sulla antaa ohjetta jaettavaksi.
ap
Joo ihan näppituntumalla maustan. Helpot kuitenkin tehdä eikä mene kauaa kun on lisuke pöydässä.
Paista pannulla ankanrasvassa ja laita suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Itse tykkään kuivata lohkot talouspaperilla ennen maustamista. Sitten öljy, suola, mustapippuri, (savu)paprikajauhe, ripaus provencale-yrttimaustetta. Tarpeeksi kauan uunissa.
Tämä kuivaus on tärkeää, perunan pinnasta tulee huomattavasti parempi.
Pestyt perunan leikataan lohkoiksi. Pyöritellään öljy-, pippuri- ja suolaseoksessa. Uuniin 200 astetta noin puolituntia. Kääntely paiston aikana.
Vierailija kirjoitti:
No jos haluat oikeasti hyviä lohkoperunoita, niin melkein ne pitäis keittää ensin ja sitten käyttää uunissa korkeassa asteessa, jotta ovat sisältä pehmeitä ja kuoreltaan rapsakoita.
Tuo on brittiläinen roasted potato ohje. Perunat kuoritaan, pilkotaan sopivan kokoisiksi, keitetään jokunen minuutti, sen jälkeen perunat laitetaan kuumalle pellille jossa on öljyä ja paistetaan noin 35 min. Lopuksi päälle suolaa. Tulee kyllä hyviä.
Viipaloi perunat ja laita laadukasta oliiviöljyä reilusti. Mausteeksi valkosipulia, savustettua paprikaa, suolaa, pippuria ja hieman sitruunanmehua. Uuniin grillivastus+kiertoilma yhdistelmän alle n. 200 asteeseen ehkä n. 10-20 minuuttia perunoiden paksuudesta ja uunin pöhinästä riippuen. Tavoite kullanruskea lopputulos.
Ota perunat uunista ja laita talouspaperin palan päälle n. 5 minuutiksi ja peitä tuoksi ajaksi leivinpaperilla. Syö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No jos haluat oikeasti hyviä lohkoperunoita, niin melkein ne pitäis keittää ensin ja sitten käyttää uunissa korkeassa asteessa, jotta ovat sisältä pehmeitä ja kuoreltaan rapsakoita.
Tuo on brittiläinen roasted potato ohje. Perunat kuoritaan, pilkotaan sopivan kokoisiksi, keitetään jokunen minuutti, sen jälkeen perunat laitetaan kuumalle pellille jossa on öljyä ja paistetaan noin 35 min. Lopuksi päälle suolaa. Tulee kyllä hyviä.
Ei maksa vaivaa kylläkään 😁
Perunaa lohkoina.