Kolmella eurolla ravintolaruokaa, kun ei tarvitse maksaa palkkaa nuorille ja voi hyödyntää hävikkituotteita!
Eikö työkokeilun tarkoitus ole, että paikka työllistää jatkossa ko henkilön täydellä palkalla? Eikö tämä vääristä kilpailua? Tätä oli jo 90-luvulla.
Ystävä teki puoli vuotta ilmaista työtä, luuli siten saavansa palkallista työtä, mutta jäi sen jälkeen työttömäksi. Hän masentui siitä, että häntä oli käytetty ilmaisena orjana puoli vuotta! Seuraavaan kymmeneen vuoteen hän ei suostunut tekemään mitään. Hän oli opiskellut ravintola-alaa ja tehnyt työtä siis ilmaiseksi, jotta ei olisi menettänyt työttömyysetuuttaan! Sitten hän sai opiskeltua toista alaa ja on nykyisin työelämässä.
Väitän siis, että näistä on haittaa! Nuori masentuu, kun rehkii puoli vuotta ilman asiaankuuluvaa korvausta! Lisäksi vakihenkilökunta haukkui häntä ja ottivat rennommin täydellä palkalla!
Juttu löytyy täältä:
"Kolmen euron lounasravintola aukeaa Tampereelle Näin se on mahdollista"
29.6.2022 Helsingin Sanomat
Kommentit (18)
Uutisissa on että ravintoloita suljetaan työntekijäpulan vuoksi.
Miten voi olla että koulutettu ravintolatyöntekijä ei saa mitään työtä?
Vierailija kirjoitti:
Uutisissa on että ravintoloita suljetaan työntekijäpulan vuoksi.
Miten voi olla että koulutettu ravintolatyöntekijä ei saa mitään työtä?
Niille pitää maksaa oikeaa palkkaa?
Tämä on paha! Hyväksikäyttö jatkuu edelleen! Täyttä paskaa työntekijöitä kohtaan!
Hävikkituotteiden hyödyntäminen on hyvä asia, mutta se ettei hikisestä työstä makseta palkkaa on erittäin huono asia. Suomen maineellekin huono asia!
Onkin julkaistu tänään eikä eilen. Joku laittoikin jo linkin. Kiitos!
ap
Näille nuorille uskotellaan, että pääsevät tällä eteenpäin, mutta he pääsevät tekemään vain lisää ilmaista työtä.
Ainut tapa päästä eteenpäin on opiskella työllistävää alaa, kieltäytyä ilmaisista töistä ja tarvittaessa haistattaa pitkät koko Suomelle, lähteä töihin ulkomaille, jos täällä kiristetään toimeentulon menettämisellä, ellei tee työtä ilmaiseksi! Ensin katoaa koulutetut ja sitten vähemmän koulutetut.
Kuka luulee työllistyvänsä noihin oikealla palkalla? Tuossa jutussahan oli, ettei tarvitse olla keittiöalan koulutusta, ovat paremminkin vasta tutustumassa työelämään ja suunnittelevat varmaan mille alalle ylipäätään kouluttautuisivat. Kouluttautumattomat pääsevät varmaan töihin johonkin pikaruokapaikkaan, tosin en tiedä onko niissäkin vaatimuksena suoritettu hygieniapassi. Se kannattaa muuten suorittaa jo peruskoulussa, jos on mahdollista. Kouluttautuneille luulisi löytyvän oikeita töitäkin, ainakin ravintolat itkevät työvoimapulaa.
Varsinaista hyötyä tuosta on varmaan työtodistus, että on aikaisempaa työkokemusta töitä hakiessaan.
Pätee kaikkeen Suomessa...itse teen vapaaehtoistyötä (työkyvyttömyyseläkkeellä kroonisten terveysongelmien vuoksi) ja törmään jatkuvasti siihen, että minun vapaaehtoisena oletetaan hoitavan kunnalliselle kotihoidolle kuuluvia asioita.
Suomi on ilmaisen riistotyövoiman luvattu maa.
Nuoret lähtekää ulkomailta hakemaan töitä!
Sehän on maan tapa teettää ilmaista orjatyötä. Noh, onneksi olemme maailman onnellisin kansa. Ei siis mitään syytä korjata asiaa.
Työttömiä olisi varmaan oikeasti vähemmän jos ilmaistyöt, minikorvaustyöt ja esimerkiksi siviilipalveluksessa olevien hyödyntäminen vakituisen henkilöstön korvaajina kiellettäisiin, kieltoa valvottaisiin ja sen noudattamatta jättämisestä saisi maksaa kalliisti. Järjetön idea luoda kahdet työmarkkinat, joista toisessa ei makseta palkkaa, kerry eläkettä jne. Luulisi tyhmemmänkin tajuavan, ettei tämä johda kuin ihmisten törkeään hyväksikäyttöön, kilpailun vääristymiseen ja verotulojen heikentymiseen. Miten tällainen voi olla laillista. Tämän mittakaavahan ei ole pieni vaan todella paljon työtä teetetään mm. työttömillä.
Vierailija kirjoitti:
Kuka luulee työllistyvänsä noihin oikealla palkalla? Tuossa jutussahan oli, ettei tarvitse olla keittiöalan koulutusta, ovat paremminkin vasta tutustumassa työelämään ja suunnittelevat varmaan mille alalle ylipäätään kouluttautuisivat. Kouluttautumattomat pääsevät varmaan töihin johonkin pikaruokapaikkaan, tosin en tiedä onko niissäkin vaatimuksena suoritettu hygieniapassi. Se kannattaa muuten suorittaa jo peruskoulussa, jos on mahdollista. Kouluttautuneille luulisi löytyvän oikeita töitäkin, ainakin ravintolat itkevät työvoimapulaa.
Varsinaista hyötyä tuosta on varmaan työtodistus, että on aikaisempaa työkokemusta töitä hakiessaan.
Hygieniapassilla pääsee jo pikaruokapaikkaan työhön, joten tuo on hyväksikäyttöä. Täytyisi kannustaa hakemaa palkallista työtä, eikä ohjata katteettomilla lupauksilla ilmaistyövoimaksi! Seurakunta tekemässä "hyvää".
Moni huomaa, että Suomella ei ole maana moraalia, masentuu tehtyään ilmaistyötä aikansa ja heittäytyy joko elätiksi tai etsii vihreämmän oksan, joka ei välttämättä ole Suomessa. Maantavan on muututtava!
Vierailija kirjoitti:
Nuoret lähtekää ulkomailta hakemaan töitä!
Kaikille ei sovi ulkomaille muutto. Ja ihan samoin kuin kritisoidaan köyhempiä maita, joista on lähtijöitä korjaamaan itse asiansa kuntoon, samoin voisi sanoa myös Suomelle. Lisäksi Suomella ei olisi varaa menettää nuoria tai muitakaan ulkomaille. Tosin, jokainen päättäköön omalla kohdallaan, minä ja puolisoni lähdimme jo vuosia sitten emmekä palaa.
Vierailija kirjoitti:
Uutisissa on että ravintoloita suljetaan työntekijäpulan vuoksi.
Miten voi olla että koulutettu ravintolatyöntekijä ei saa mitään työtä?
Nuohan on työkokeilussa, ei ammattilaisia! Ap kertoo oman tarinansa jostain ystävästä ja se ei liity mitenkään tähän Hesarin juttuun.
Olen inhonnut työkokeiluja siitä asti kun näin miten henkisesti raskaasti ystävä otti oman "kokeilunsa". Hänen kertomuksessa on järkeä. Häntä hyväksikäytettiin. Hän olisi tarvinnut kipeästi palkkaa ko ajalta eikä ensin 3kk ja sitten jatkoa 3 kk kokeilussa. Oli silloin lukion käynyt nuori!
ap
Sen varjolla ei pidä käyttää hyväksi työntekijöitä, että voi tarjota edullista ruokaa vähävaraisille. Nuoret ovat elämänsä alussa ja palkkatyö on tärkeää. Seurakunnan tulisi maksaa vähintään minimipalkkaa.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008916584.html