Vegaanijuusto? Onko mistään kotoisin?
Oletteko kokeilleet vegaanivaihtoehtoja juustolle? Mitä pidit? Toimiiko ruoassa, esim. lasagnessa, pizzan päällä tms.? Toivoisin mielellään vastauksia ei-vegaaneilta, koska vegaanit ovat jo ehkä unohtaneet miten hyvää oikea juusto on, niin ei ole vertailukohtaa.
Kommentit (59)
Ruuanlaitossa en ole käyttänyt, leivän päällä kyllä. Valmistaja taisi olla Vegem. Olin positiivisesti yllättynyt, ihan hyvin voisin ottaa käyttöön jos hinta olisi edullisempi. Mutta ei se juustolta maistunut, joten jos etsit vegaanista tuotetta joka maistuu kuitenkin juustolta niin tuskin löydät. Onhan se kuitenkin täysin eri tuote. Luinpa kerran valitusta siitäkin kun kauramaito maistuukin kauralta eikä (lehmän)maidolta...
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Ihan ok ruuissa joissa juusto sulatetaan. Aika mauttomia kyllä olleet ne merkit joita olen maistanut, vastaa jotain halvinta mautonta edamia tai kermajuustoa.
Se vegaaninen käkkärä ei ole juustoa nähnytkään.
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Täähän se ois, useimmissa vegaanisissa maitotuotteiden korvikkeissa ainekset on halvimpia mahdollisia elintarviketeollisuuden käytössä olevia. Sellasia, joissa ei oo itsessään mitään ravintoaineita eikä makua. Lisäaineilla ja aromeilla niihin saadaan jonkinlainen rakenne. Ennen näitä tällasia kalliimman ruuan nimellä myytäviä sahajauhokakkuja yms sanottiin huijaukseksi.
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Paljonko syöt juustoa yleensä, jos valmistusaineista pitää olla noin huolissaan?
Kerran olen maistanut, enempää ei tarvii.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Paljonko syöt juustoa yleensä, jos valmistusaineista pitää olla noin huolissaan?
Paljon. Oikeaa juustoa. Joka päivä. Jokainen järkevä katsoo muutenkin, mitä tuotteet sisältävät ennenkuin ostaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Paljonko syöt juustoa yleensä, jos valmistusaineista pitää olla noin huolissaan?
Paljon. Oikeaa juustoa. Joka päivä. Jokainen järkevä katsoo muutenkin, mitä tuotteet sisältävät ennenkuin ostaa.
Silti nämä tuoteselosteista itkevät ostavat kuitenkin karkkia ja pullaa. Jotkut jopa limsaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Täähän se ois, useimmissa vegaanisissa maitotuotteiden korvikkeissa ainekset on halvimpia mahdollisia elintarviketeollisuuden käytössä olevia. Sellasia, joissa ei oo itsessään mitään ravintoaineita eikä makua. Lisäaineilla ja aromeilla niihin saadaan jonkinlainen rakenne. Ennen näitä tällasia kalliimman ruuan nimellä myytäviä sahajauhokakkuja yms sanottiin huijaukseksi.
Olet oikeassa. Täyttä huijaustahan nuo ovat ja jotkut luulevat syövänsä terveellisesti ja ekologisesti ostaessaan noita teollisia juustonkorvikkeita. Niissä ei tosiaan ole mitään ravintoa ja ne ovat lisäksi ultraprosessoituja ja hyvin epäterveellisiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Täähän se ois, useimmissa vegaanisissa maitotuotteiden korvikkeissa ainekset on halvimpia mahdollisia elintarviketeollisuuden käytössä olevia. Sellasia, joissa ei oo itsessään mitään ravintoaineita eikä makua. Lisäaineilla ja aromeilla niihin saadaan jonkinlainen rakenne. Ennen näitä tällasia kalliimman ruuan nimellä myytäviä sahajauhokakkuja yms sanottiin huijaukseksi.
Olet oikeassa. Täyttä huijaustahan nuo ovat ja jotkut luulevat syövänsä terveellisesti ja ekologisesti ostaessaan noita teollisia juustonkorvikkeita. Niissä ei tosiaan ole mitään ravintoa ja ne ovat lisäksi ultraprosessoituja ja hyvin epäterveellisiä.
Syötkö karkkia?
Jos joku on löytänyt hyvän vegaanijuuston niin vinkatkaa, itselle on sattunut vain huonoja. Ja te jotka morkkaatte että katsopa paljon on lisäaineita niin joo, tiedetään. Lapsella on maitoallergia, eikä voi käyttää mitään maitoproteiinia sisältävää. En toki mitään lisäainepommia lapselle aio syöttää säännöllisesti, mutta edes joskus olisi lapsenkin kiva syödä lasangea, pizzaa tai lämpimiä voileipiä. Ihan vaikka kerran vuodessa. Että kyllä arvostan valmistajia että edes yrittävät luoda vaihtoehtoa juustolle, ainut juttu vaan että kaikki yritelmät mihin tähän asti olen törmännyt, ovat olleet aivan kauheita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Paljonko syöt juustoa yleensä, jos valmistusaineista pitää olla noin huolissaan?
Paljon. Oikeaa juustoa. Joka päivä. Jokainen järkevä katsoo muutenkin, mitä tuotteet sisältävät ennenkuin ostaa.
Silti nämä tuoteselosteista itkevät ostavat kuitenkin karkkia ja pullaa. Jotkut jopa limsaa.
Karkin ja limsan (en itse niitä juurikaan käytä) valmistusaineet jokainen suunnileen tietää, eikä niitä myydä valheellisesti jonkin muun tuotteen nimellä, kuten vegaanijuustoja juustoina. Itse katson jokaikisen ostamani tuotteen valmistusaineet ennen ostopäätöksen tekemistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Täähän se ois, useimmissa vegaanisissa maitotuotteiden korvikkeissa ainekset on halvimpia mahdollisia elintarviketeollisuuden käytössä olevia. Sellasia, joissa ei oo itsessään mitään ravintoaineita eikä makua. Lisäaineilla ja aromeilla niihin saadaan jonkinlainen rakenne. Ennen näitä tällasia kalliimman ruuan nimellä myytäviä sahajauhokakkuja yms sanottiin huijaukseksi.
Olet oikeassa. Täyttä huijaustahan nuo ovat ja jotkut luulevat syövänsä terveellisesti ja ekologisesti ostaessaan noita teollisia juustonkorvikkeita. Niissä ei tosiaan ole mitään ravintoa ja ne ovat lisäksi ultraprosessoituja ja hyvin epäterveellisiä.
Syötkö karkkia?
Enpä juurikaan. Miten se liittyy tähän?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Paljonko syöt juustoa yleensä, jos valmistusaineista pitää olla noin huolissaan?
Paljon. Oikeaa juustoa. Joka päivä. Jokainen järkevä katsoo muutenkin, mitä tuotteet sisältävät ennenkuin ostaa.
Silti nämä tuoteselosteista itkevät ostavat kuitenkin karkkia ja pullaa. Jotkut jopa limsaa.
Karkin ja limsan (en itse niitä juurikaan käytä) valmistusaineet jokainen suunnileen tietää, eikä niitä myydä valheellisesti jonkin muun tuotteen nimellä, kuten vegaanijuustoja juustoina. Itse katson jokaikisen ostamani tuotteen valmistusaineet ennen ostopäätöksen tekemistä.
Eli syöt karkkia ja juot limsaa. Tiedät millaista pa*kaa ne ovat ja silti niitä pitää ahtaa menemään. Mitä siis panikoit kun joku muu syö yhtä epäterveellisesti kuin sinä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Katsopa niiden valmistusaineita. Ne on tehty huonoimmista rasvoista, joita ihminen voi syödä (pl. kookosöljy), tärkkelyksestä, aromeista ja muusta pas***sta. On mahdotonta, että ne käyttäytyisivät oikean juuston tavoin ruoanlaitossa.
Täähän se ois, useimmissa vegaanisissa maitotuotteiden korvikkeissa ainekset on halvimpia mahdollisia elintarviketeollisuuden käytössä olevia. Sellasia, joissa ei oo itsessään mitään ravintoaineita eikä makua. Lisäaineilla ja aromeilla niihin saadaan jonkinlainen rakenne. Ennen näitä tällasia kalliimman ruuan nimellä myytäviä sahajauhokakkuja yms sanottiin huijaukseksi.
Olet oikeassa. Täyttä huijaustahan nuo ovat ja jotkut luulevat syövänsä terveellisesti ja ekologisesti ostaessaan noita teollisia juustonkorvikkeita. Niissä ei tosiaan ole mitään ravintoa ja ne ovat lisäksi ultraprosessoituja ja hyvin epäterveellisiä.
Syötkö karkkia?
Enpä juurikaan. Miten se liittyy tähän?
Eli syöt. Niissä ei tosiaan ole mitään ravintoa ja ovat hyvin epäterveellisiä. Kuitenkin huolehdit muiden valinnoista.
vegaanijuusto 🤢 Aivan kauheaa
Sori, mutta ei. Mutta jokainen maistakoon ja tehköön itse omat johtopäätöksensä. Meillä se lensi maistamisen jälkeen suoraan roskiin.
Eikös näille ole oma sanansa: vuusto.
On siinä taas sana
Maistuu hyvältä, kunhan samaan aikaan muistat ajatella ilmastoa ja eläinoikeuksia.