Heitätkö ruuantähteitä samalla tavalla roskiin kuin ennenkin vai yritätkö hyötykäyttää tähteet paremmin nyt ruuan hintojen noustua/noustessa?
Itselläni saattaa mennä edelleen esim jauhelihakastikkeen tai pastan loput roskiin, koska niitä ei tuu kenenkään kuitenkaan enää syötyä.
Mutta esim juustonkäntyn laitan pakkaseen odottamaan vaikka lasagnen päälle raastamista. Näin olen kyllä aiemminkin tehnyt.
Varmaan nuo jauhelihan ja pastan loputkin vois säästää siihen pastaan, jos oikein säästeliääksi haluaisin ryhtyä. Mutta epäilen vahvasti, ettei muut perheenjäsenet suostuis syömään sitä lasagnea sitten. Itselleni kyllä maistuis.
Eli vastaus kysymykseeni. Heitän edelleen samalla tavalla roskiin jos oikeasti on sellaista ruokaa, mitä tiedän, ettei kenenkään tule sitä enää syötyä vaan se menisi kuitenkin pilalle joka tapauksessa.
Kommentit (14)
Luin että riisiä ja juustoraasteen voi laittaa pakastimeen ja käyttää jämät myöhemmin
Säästää tosi paljon kun juustoraaste ei säily avattuna kuin pari päivää jääkaapissa ennen kuin alkaa haista kamalalta.
Miksei sitä loppua pastaa ja jauhelihakastiketta voisi syödä myöhemmin, vaikka seuraavan päiväänä lounaana?
on teillä rahaa! Silppuatte monta sataa euroa vuodessa roskiin.
Hullua porukkaa.
En ole ennenkään heittänyt tähteitä roskiin, joten muutosta tavoissani ei tapahdu.
Ei ole ennenkään kuulunut tapoihin. Kaikki mikä voidaan jalostetaan edelleen tai pakastetaan.
En koskaan heitä ruokaa roskiin, joten tavoissani ei ole muutoksia. Ruoan haaskaaminen on yksi hulluimmista tuhlaamiseen muodoista ja pahinta jos sen tekee joku, joka samalla valittaa raha-asioista.
Vierailija kirjoitti:
Olen aika tarkka päiväyksistä yms. Äskenkin meni roskiin aika paljon kaikenlaista, kun oltiin extempore parin päivän matkalla niin oli jääny avattuja mehuja ja jugurtteja, ruokajäämiä, avattuja pilttipurkkia yms. Harmitti heittää roskiin, mutta olisi ällöttänyt syödä.
Normaalisti esim aamulla jääneistä puuronjäämistä voin tehdä illalla rieskaa. Tulee hyödynnettyä aika hyvin lähes kaikki - jo ennen tätä ruokakriisiä.
Ootko kuullu sellaisesta asiasta kuin pakastin?
Mehut ois voinut pakastaa, ruoanjämät ois voinut pakastaa, avattujen pilttipurkkien sisällön ois voinut pakastaa ennen kuin lähti reissuun. Hapanmaitotuotteet eivät muutu käyttökelvottomiksi just sillä kellonlyömällä kun parasta ennen-päiväys astuu voimaan.
Ihan samalla tavalla mennään kun ennenkin. Ruokaa heitetään pois sitten kun sen päiväys on ylitetty tai on muuten käyttökelvotonta.
Esim. viikon vanha ruoka on varmasti parhaat päivänsä nähneet --> biojätteeseen.
Tuoremehu, avattu mutta kukaan ei tiedä milloin ja on jääkaapiissa toista viikkoa --> pois. Jauhelihakastike tehty eilen tai toissapäivänä ja säilytetty oikein --> siitä annokset lautaselle ja bon apetit.
Jos perheenjäsenet eivät suostu syömään pakastettua jauhelihasoosia tai lasagnea niin ois uudelleenkouluttamisen paikka.
Kannattaa välittömästi heittää pakastimeen kaikki minkä arvelee jäävän yli. Pakastin säästää kokkaushaluttomana päivänä vaivalta ja kauppareissulta.
En ole ikinä heittänyt mitään käyttökelpoista roskiin vaan hyödynnän vaikka aamupalaan, jos on liian pieni määrä kokonaiseksi ateriaksi. Joskus on heitettävä pois pilaantuneita vihanneksia, mutta sitäkään ei tapahdu edes kerran kuukaudessa, nahistuneista kun voi tehdä vielä kypsennettyä ruokaa.
En ole heittänyt ruokaa roskiin, enkä heitä jatkossakaan.
Ei ole ollut koskaan tapana heittää rahaa roskiin. Kalleinta ruokaa millä tahansa hintatasolla on roskiin heitetty ruoka.
Olen aika tarkka päiväyksistä yms. Äskenkin meni roskiin aika paljon kaikenlaista, kun oltiin extempore parin päivän matkalla niin oli jääny avattuja mehuja ja jugurtteja, ruokajäämiä, avattuja pilttipurkkia yms. Harmitti heittää roskiin, mutta olisi ällöttänyt syödä.
Normaalisti esim aamulla jääneistä puuronjäämistä voin tehdä illalla rieskaa. Tulee hyödynnettyä aika hyvin lähes kaikki - jo ennen tätä ruokakriisiä.