Kunnollista ruskeaa kastiketta ei saa juuri mistään, eikö ole outoa?
Onko jo kadonnutta kansanperinnettä osata ruskistaa jauhot kunnolla, riittävän suuressa voimäärässä?
Kommentit (65)
Hyi miksi sellaista söisi rasvaa ja jauhoja.
Vierailija kirjoitti:
Hyi miksi sellaista söisi rasvaa ja jauhoja.
Aika moni muukin asia on rasvaa ja jauhoja.
Tee itse kunnolla, jos muualla syöty ei miellytä.
Eipä taida enää kovin moni näitä ruskeita kastikkeita tehdä/ syödä. Kovin kummoista ei kyllä olekaan.
Aloitin talvella eräässä työmaaruokalassa ja vein sinne ruskeakastikkeen ilosanoman. Asiakkaat tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Eipä taida enää kovin moni näitä ruskeita kastikkeita tehdä/ syödä. Kovin kummoista ei kyllä olekaan.
Jep. Mielestäni jonkunlainen ankeuden symboli.
Vierailija kirjoitti:
Aloitin talvella eräässä työmaaruokalassa ja vein sinne ruskeakastikkeen ilosanoman. Asiakkaat tykkää.
Myös moni ikäihminen kaipaa ateriapalveluiden toimittajalta ruskeaa kastiketta ja läskisoosia, ei jatkuvasti mutta edes muutaman kerran ruokalistan kierron aikana.
Mä teen Knorrin kastikejauhopussista kastikkeen. On helppo ja hyvä.
Vierailija kirjoitti:
Mä teen Knorrin kastikejauhopussista kastikkeen. On helppo ja hyvä.
....pahaa, voi kuvitella, siitä puuttuu rakkaus
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloitin talvella eräässä työmaaruokalassa ja vein sinne ruskeakastikkeen ilosanoman. Asiakkaat tykkää.
Myös moni ikäihminen kaipaa ateriapalveluiden toimittajalta ruskeaa kastiketta ja läskisoosia, ei jatkuvasti mutta edes muutaman kerran ruokalistan kierron aikana.
Ikäihmiselle rasva/ jauho pöperrys ja läskisoosia???
Tule tänne, mä laitan. Isä opetti tekemään ruskeaa kastiketta ja minä opetan taidon sulle. Olkoon kuinka väheksyttyä tahansa, siinä ei ole kyllä soosina mitään vikaa. Sen kanssa syö vaikka pieniä kiviä :D
Ja sen tuoksu, ruskistuvan sipulin, voin ja jauhojen tuoksu saa ohikulkijan vatsan kurnimaan jos joku sitä valmistaa ja tuoksu tulee talosta ulos.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloitin talvella eräässä työmaaruokalassa ja vein sinne ruskeakastikkeen ilosanoman. Asiakkaat tykkää.
Myös moni ikäihminen kaipaa ateriapalveluiden toimittajalta ruskeaa kastiketta ja läskisoosia, ei jatkuvasti mutta edes muutaman kerran ruokalistan kierron aikana.
Ikäihmiselle rasva/ jauho pöperrys ja läskisoosia???
Ikäihmiselle nimenomaan, ne kärsii aliravitsemuksesta syödessään ortorektikkojen vähäkalorisia vaihtoehtoja. Sama muuten näkyy pikkulapsissa; osa niistä nääntyy kun syödään niin pahuksen terveellisesti huomioimatta kasvavan, liikkuvaisen lapsen energiankulutusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä teen Knorrin kastikejauhopussista kastikkeen. On helppo ja hyvä.
....pahaa, voi kuvitella, siitä puuttuu rakkaus
Eipäs kun hyvää on lihapullien kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloitin talvella eräässä työmaaruokalassa ja vein sinne ruskeakastikkeen ilosanoman. Asiakkaat tykkää.
Myös moni ikäihminen kaipaa ateriapalveluiden toimittajalta ruskeaa kastiketta ja läskisoosia, ei jatkuvasti mutta edes muutaman kerran ruokalistan kierron aikana.
Ikäihmiselle rasva/ jauho pöperrys ja läskisoosia???
Niin? Ruokahaluttomille ikäihmisille on ihan suositeltua antaa juuri sitä mikä maistuu, terveellisyydellä ei elämän loppupuolella ole enää niin merkitystä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eipä taida enää kovin moni näitä ruskeita kastikkeita tehdä/ syödä. Kovin kummoista ei kyllä olekaan.
Jep. Mielestäni jonkunlainen ankeuden symboli.
No ei. On se herkkua, mutta epäterveellistä. Hirvittää mättää voita ja käristää jauhoja.
Vierailija kirjoitti:
Hyi miksi sellaista söisi rasvaa ja jauhoja.
Siksi että se maistuu hyvältä.
Vierailija kirjoitti:
Pitäis olla valurautapannu
Sillä saa kyllä parasta ja ruskistuu nopeasti, mutta kyllä se onnistuu ihan vaikka teflonillakin.
Ensimmäistä kertaa kun tein, niinnen uskaltanut ruskistaa kunnolla ja tuli kyllä iaka kauhea kastike :D nykyään osaan tehdä hyvää, mutta ei ikinä tule yhtä hyvää kuin mummon kastikkeesta.