Joissain kaupan oman merkin tuotteissa raaka-aineiden alkuperämaa on Kiina - miten säästäväistä pitää olla että vaikka puolukoita tuodaan Kiinasta?
Kuinka paljon voidaan säästää? Suomessa metsät täynnä marjoja ja tuodaan niitä halvemman hinnan perässä Kiinasta?
Oletko huomannut kaupan omien merkkien ruoan alkuperässä yllätyksiä?
Kommentit (6)
Harvinaisemmissa raaka-aineissa ymmärtää että kaikkea ei kasva Suomessa, mutta esimerkiksi puolukkaa ja mustikkaa kasvaa lähempänäkin kuin Kiinassa
Virossa kalastettua pakastekalaa kierrätetään Kiinassa käsittelyssä ja sitten Suomeen.
Ei tuossa ole mitään järkeä.
Pitäisi siirtyä järjestelmään, jossa tuotannon kivijalka on lähituotanto.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Katsotteko tuotteissa raaka-aineluetteloita tai alkuperämaata? Pienellä tekstillä usein
Lentorahti ei lopulta maksa paljon mitään isolle toimijalle.
Esimerkiksi kalat lennätetään Norjasta Aasiaan ruotojen poistoa varten, ja sitten takaisin tänne Eurooppaan.
Siellä Kiinassa joku saa syrjäseudulla 5e/kk palkkaa, niin sillä kuukaudessa poimii aika paljon puolukkaa. Tai siihen käytetään jotain leirivankeja, niin se ei maksa mitään.
Lidlissä osa maidoista tai maitotuotteista tulee Tšekistä tai Puolasta saakka. Kuka niitä ostaa? Kotimaisia saa samaan hintaan