Ulkoilupäivän uuniruoka, vinkkejä?
Ulkoilemme usein viikonloppuisin aamupäivällä 2-3 tuntia, ja koko porukalla on kauhea nälkä kotiin tullessa. Olisikin ihanne, että ruoka olisi valmiina.
Antakaa ruokavinkkejä, mitä voisi laittaa lähtiessä uuniin, ja sapuska olisi valmiina odottamassa kun kotiudutaan...
Kommentit (6)
Hei!
Missä lämpötilassa laatikkoruuat (esim. makaroonilaatikko tai kiusaukset) voi olla uunissa sen 2-3 tuntia ilman että ne kuivuvat kasaan? Itsekin usein haaveillut valmiista ruuasta ulkoilun jälkeen mutta en ole uskaltanut jättää ruokaa uuniin niin pitkäksi aikaa eikä uunissa ole ajastinta.
tms uunilihan voi aloittaa aamulla ja paistella tunnin n 200 asteessa, sitte ku lähtee ulos, niin pienentää 100-150 asteeseen. Voi jättää moneksi tunniksi. Ja paranee, mitä pitempään on.
että makaroonilaatikon voi tehdä aamulla ennen ulkoilua valmiiksi (valmistus 15min, paistuu 30min) Sitten jättää sen uuniin, josta otetaan lämmöt pois. Maukasta, kun tulee sisään.
Ei meidän hirmujen vatsat keitolla täyttyisi, jokainen söisi päälle paketillisen leipää tms.
Karjalanpaisti perunoilla tai muusilla! Vaihtelua tuo erilaisten juuresten lisääminen lihan joukkoon.
että perunat täytyy kuitenkin vielä keittää ellei ole jotain muusia jo valmiiksi tehtynä.
jos haluat että ruoka on heti valmista kun tulette sisälle, niin:
heitä uunipataan lihaa pienittynä/ valmiita suikaleita. Pieni mukaan perunat, porkkanat ja maun mukaan voi lisätä kukkakaalta, parsakaalta tms. Sitten vettä reilusti niin että kaikki vähintäänkin peittyy. Suolaa ja lihaliemikuutio. Uuniin 2-3 tuntia ja on ehdottomasti suosikkiruokaa, lapsetkin tykkää (3 ja 6 vee).
Erilaiset uunipuurot: riisi, ohra, tattari...
Lihapadat: karjalanpaisti, jne
Laatikot: makaroonilaatikko, perunalaatikko, broileri-riisilaatikko...
Sit tietty on se vaihtoehto, et tekee jonkun keiton valmiiksi ja sitten lämmittää lautasella, kun tulee kotiin.