Miksi Saarioinen ja Atria käyttää SIAN NAHKAA makkaroissa?
Nitraatteja ja koneellisesti irroitettua eli prässilihaa???
Kommentit (9)
Ja Vatajan makkaroissa ei ole nitraatteja. Luonnonsuolet makkaroihin tulee Kiinasta.
Nahka on eläimen isoin elin, ja jos sitä ei syödä (se on ihan hyvää, tosin aika rasvaista) niin tuhlausta on. Ja nitraatteja saat kasviksista paljon enemmän kuin makkaroista ikinä pystyt syömään.
Nahassa ei ole mitään vikaa, se on yksi mainiosti syötävä ruhonosa siinä missä lihakset ja elimetkin. Nahka on melko rasvaista ja siksi antaa makkaroihin hyvää makua, ja lisäksi se on edullinen raaka-aine. Se Snelmannin kampanja makkaroista ilman kamaraa oli pelkkä populistinen mainostemppu jolla kosiskeltiin ihmisiä jotka eivät lihasta mitään ymmärrä.
Jos et tietäisi että sitä on käytetty, söisit ihan hyvällä ruokahalulla. Samaa tavaraa se on kuin lihakin, samasta elukasta. Hyvähän se on että eläimestä käytetään kaikki käyttökelpoinen ruuaksi.
Onhan se ekologista käyttää kaikki mahdolliset osat. Terveellisempää se nahka on kuin esim. kemikaalit makkaroissa. Itse en tosin syö makkaroita ja lihan käytön olen muutenkin puolittanut.
Nahka eli kamara on valmistusteknisesti tärkeä osa makkaraa. Jotkut rakenne- ja makuominaisuudet on vaikea saada aikaan ilman sitä.
käyttökelpoiset ruhonosat heitetään roskiin. Ihmiskunta törsää jo muutenkin aivan hulluna, syömäkelpoista ruokaa heitetään menemään ja toisella puolella palloa kuollaän nälkään, tälläkin hetkellä joku kuolee parin sekunnin välein nälkään.
Parantaa makkaran koostumusta ja makua, vaikka oksettavalta ajatuksena tuntuukin..