Jos syöt tonnikalaa, syötkö sen koko purkin kerralla?
Kommentit (20)
Saan siitä huonosti sulavasta peltipurkista mahanpuruja, joten syön vain sisällön.
Joo mutta yleensä jätän kannen syömättä ettei ole seuraavana päivänä verta ulosteessa.
Mikä merkki on nykyään vaaleaa ja tasalaatuista? Ennen oli Abban tonnikala sellaista, mutta ei ole enää. Kaikki tuppaa olemaan nykyään tummaa, kitkerää ja pelkkää mössöä.
Kai jostain löytyy edes jokin luksusmerkki, missä on isoja paloja?
Kyllä koska purkin koko pieni:Maukasta s-ketjun rainbow tonikalaa paloina auringonkukka öljussäpaketin sisältö 3 purkia eli 3X80/ 56g
En syö koskaan koko purkkia vaan aina vain sen sisällön mutta sen sisällön syön kyllä kerralla.
En - syön tonnikalan, mutta en purkkia.
Syön. Joskus syön toisenkin heti perään.
Vierailija kirjoitti:
Mikä merkki on nykyään vaaleaa ja tasalaatuista? Ennen oli Abban tonnikala sellaista, mutta ei ole enää. Kaikki tuppaa olemaan nykyään tummaa, kitkerää ja pelkkää mössöä.
Kai jostain löytyy edes jokin luksusmerkki, missä on isoja paloja?
Pääsääntöisesti hiutaleet ovat tummaa ja pahanmakuista, palat taas vaaleaa ja hyvän makuista merkistä riippumatta.
Koko purkillinen menee kerralla.
Muistaako joku, olivatko tonnikalasäilykepurkit 80-luvulla samankokoisia kuin nyt? Minusta nimittäin tuntuu siltä, että ne olisivat nyt selvästi pienempiä. Olen yrittänyt löytää tietoa netistä, mutta ei vain löydy.
Vierailija kirjoitti:
Mikä merkki on nykyään vaaleaa ja tasalaatuista? Ennen oli Abban tonnikala sellaista, mutta ei ole enää. Kaikki tuppaa olemaan nykyään tummaa, kitkerää ja pelkkää mössöä.
Kai jostain löytyy edes jokin luksusmerkki, missä on isoja paloja?
Kokeile John West tonnikalaa, niistä kalleinta.
Vierailija kirjoitti:
Mikä merkki on nykyään vaaleaa ja tasalaatuista? Ennen oli Abban tonnikala sellaista, mutta ei ole enää. Kaikki tuppaa olemaan nykyään tummaa, kitkerää ja pelkkää mössöä.
Kai jostain löytyy edes jokin luksusmerkki, missä on isoja paloja?
Se John Westin tuna chunks on ok. Aiemmin kys merkillä oli fillet-nimellä neliskanttisessa rasiassa todella hyvä tonnikala, mutta sitä ei taida ainakaan Suomesta saada enää, ei ole varmaan pariin vuoteen näkynyt.
Heitän purkin metallinkeräykseen.
Tonnikalapurkissa on protskua yli 40g, jos kyseessä sellainen isompi 130-140g nettopainava. Se määrä on liikaa ihmisen elimistölle kerta-annoksena, vaikka grammoina tuo ei paljoa olekaan.
Puoli purkkia on sopiva koko.
En aina syö tonnikalaa, mutta kun syön, syön itsenäisille vahvoille kissoille suunnattua hyvistä Pohjanmeren vesistä pyydettyä *Delicat* tonnikalaa. Mikä onkaan ihanampaa, kun itsenäisen vahvan kissan heittäytyä sohvalle kylläisenä, nostaa toinen jalka ylös ja tyytyväisenä käydä iltapesulle.
*Delicat - I am not settling for less."
Lidlin tonnikala on hyvää, ja huom. auringonkukkaöljyssä. Se oliiviöljyssä (tai vedessä) ei niin hyvää jostain syystä.
Oli epäterveellistä tai ei.
Teen siitä useimmiten salaatin, jota syön kahtena päivänä.