Kaalilaatikon teosta kysymys
Tällainen ohje:
https://kotiliesi.fi/resepti/kaalilaatikko-ilman-riisia/
Kaali keitetään lihaliemessä, mutta kaadetaanko lihaliemi pois, kun kaali on kypsynyt?
Kommentit (10)
Ei kaadeta, vettä on ohjeessa niin vähän, ettei siitä taida edes jäädä mitään kaadettavaa, ja nestettähän haihtuu pois myös uunissa.
Keitän itse aina reilussa liemessä ja laitan lihaliemikuutioita pari. Suurimman osan liemestä kaadan pois, nimittäin kokemuksesta olen huomannut, että kaalilaatikko ei saa olla vetistä . Lientä voi lisätä paiston aikana, jos tuntuu että kaikki haihtuu.
Keitän toisessa kattilassa lihaliemessä myös riisin ja sekoitan keitetyn kaalin ja riisin keskenään ja jauhelihan joukkoon. Kun laatikko on kypsä, siinä ei ole juuri yhtään lientä
Kyllä se melko tarkkaan liemineen menee. Olen kyllä laittanut aina riisiä. https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/84941/Kaalilaatikko/ Ja pekonisuikaleita.
Vierailija kirjoitti:
Keitän itse aina reilussa liemessä ja laitan lihaliemikuutioita pari. Suurimman osan liemestä kaadan pois, nimittäin kokemuksesta olen huomannut, että kaalilaatikko ei saa olla vetistä . Lientä voi lisätä paiston aikana, jos tuntuu että kaikki haihtuu.
Keitän toisessa kattilassa lihaliemessä myös riisin ja sekoitan keitetyn kaalin ja riisin keskenään ja jauhelihan joukkoon. Kun laatikko on kypsä, siinä ei ole juuri yhtään lientä
Miksi tehdä noin vaikeasti ja heittää nestettä pois ja taas lisäillä?
Itse laitan 3-4 dl lihalientä, siihen pari-kolme kourallista riisiä/ohraa ja kaalisilpun päälle. Saa hautua parikymmentä minuuttia, jossain vaiheessa sekoittelen vähän.
Ruskistan pannulla lihan ja sipulin, maustan ja laitan kaalin ja riisin/ohran sekaan. Siirappia perään. Kaadan uunivuokaan, lisää siirappia ja voinokareita päälle ja uuniin. Kyllä se neste siellä hautuu pois
Kokeilkaa ruis/riisiä pelkän riisin sijasta. Tykkään😋
Ei sitä kaaliatikkoakaan pidä pilata liemikuutioilla. Maku tulee raaka-aineista.
Mulla on aina paljon nestettä kun laitan laatikon uuniin, koska laitan riisit sinne sekaan raakana. Turha keittää niitä erikseen, kypsyy kyllä uunissa. Lisään vielä kermaa ja siirappia. Ei tarvi kuin pippuria, sekä musta- että valko ja suolaa.
Kaksi desiä lientä ja kilo kaalia, tuskin siitä hirveästi jää pois kaadettavaa. En kaataisi niitä vähiäkään pois.