Laita herkkupannukakun ohje!
Ja kotoa löytyy vain perusjuttuja eli munat, maito, sokeri, rasva, jauhot, amusteet jne.
Kommentit (7)
mutta laitan uunin lämpiämään 225 asteeseen, pelti uuniin lämpiämään,
taikinaan vatkaan hyvin 4 munaa, hieman suolaa, maitoa ja vehnäjauhoa. (riisijauhosta tulee myös hyvä)
Kuuma pelti uunista, siihen rypsiöljyä tai miksei voita tm rasvaa. Taikina päälle, uuniin n 30 min, en ole katsonut tarkkaa aikaa, sitten kun ruskeeta koho kohdissa;)
Pannullinen ottaa litran maitoa.
Hyytyminen onnistuu kolmella, mieluiten neljällä munalla.
Aloita tekeminen vatkaamalla munat ja lisää sitten muut vatkattuihin muniin.
Sokeria mukavasti, suolaa vaan nimeksi, kaada joukkoon rasvaa (voit sulattaa vaikka margariiniä). Itse en rasvaa leivinpaperia kun rasva taikinassa.
Jauhoja sen verran että niistä ei tee enää lettuja vaan tarttis lisätä nestettä.
Unohda tarkemmat määrät: litra nestettä ja neljä munaa, jauhoja niin että sillä ei tee mukavia lettuja vaan niistä tulisi liian tuhteja.
ei siis laiteta leivinpaperia pellille, vaan se rasva sulaa kuumalle pellille, (nykyään käytän öljyä, toimii yhtä hyvin)ja pannarista tulee ihanan mehevä, todella kupruileva.
4dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
1tl leivinjaauhetta
1tl vanilia sokeria
1tl suolaa
8dl maitoa
2 munaa
50g voita tai margariinia
Tästä tulee paksu, kuohkea ja ihanan rasvainen pannukakku.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/574/Maailman%20paras%20pannukak…
Lisään kardemummaa, jos sattuu olemaan. Vähempi sokeri riittää, jos syö hillon kanssa.