Miksi kalan kilohinta on niin korkea
Edes loheen ei ole enää varaa. Puhumattakaan muista kaloista.
Kommentit (50)
Johtuu varmaan siitä kun Suomessa ei ole vesistöjä...
Todella kallista.
Syy siihen että vasemmisto ja vihreät ovatvaatineet ympäristömaksun ,mikä taas vaikuttaa bensan ym hintoihin ja näin maksamme kulut .
Inhoan vihreitä !
Joku aika sitten meillä oli lohifileet alle 3€/kilo viimeisellä päivällä. Oikea hinta 18.95€/kg. Ostin pakastimeen tosi paljon ja onhan noita jo syötykin. Kestää useamman kuukauden pakastimessa hyvänä ja sinä aikana nämä syöty. Sitten vaan odotellaan kun kalan hinta laskee noissa.
Vierailija kirjoitti:
Kuljettaminen maksaa
Tämä varmaan suurimpana syynä. Pilaantuu nopeasti, käsittely hyvin tarkkaa hommaa.
Vierailija kirjoitti:
Johtuu varmaan siitä kun Suomessa ei ole vesistöjä...
OLet oikeassa. Saudi Arabiassa kala puolta halvempaa kuin täällä , vesistöineen!
Muikku ja silakka eivät ole pahan hintaisia ja ne ovat hyviä sekä rasvaprofiililtaan, että kotimaisuusasteeltaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuljettaminen maksaa
Tämä varmaan suurimpana syynä. Pilaantuu nopeasti, käsittely hyvin tarkkaa hommaa.
Ruotsissa turska myydään Ranskaan ,täällä saamme sitä harvoin ja kalliilla. Ja tuotamee Victorian järveltä pakastekalaa!
Vierailija kirjoitti:
Muikkuja saa edelleen edullisesti, siivottuna pyörii siinä 8-11e/kg hinnoissa kaupasta ja tarjouksesta riippuen. Siivoamattomana 4,90 - 7,90e/kg edelleen kaupasta ja tarjouksesta riippuen. Joo, siivotut on kalliimpia kuin aiemmin, mutta edelleen melkein kolmasosan lohen ja kuhan kilohinnasta.
Lohi on ollut jo pitkään kallista muutenkin, mutta harmittaa kyllä, kun kaikkien muiden (isompien) kalojen kilohinta pyörii molemminpuolin 30 e. Ei noilla hinnoilla ole varaa syödä kalaa kolmesti viikossa, ellei sitten hyödynnä pakastealtaiden ulkolaisia kaloja. Pangasiusta saa ainakin halvalla aasialaisista kaupoista ja ihan syöntikelpoinen kala, vaikkakaan ei kovin ekologista roijata sitä Kauko-Aasiasta.
Saattas jäädä aasialaiset pangasiukset syömättä, jos tietäsit minkälaisissa mutalammikoissa niitä jätteitä syöttämällä kasvatetaan. Monnithan elää liki hapertomissa vesissä.
Kaveri yritti tehdä Thaimaassa bisnestä noilla, muttta paikalliset huijasivat rahat häneltä
Vierailija kirjoitti:
Muikkuja saa edelleen edullisesti, siivottuna pyörii siinä 8-11e/kg hinnoissa kaupasta ja tarjouksesta riippuen. Siivoamattomana 4,90 - 7,90e/kg edelleen kaupasta ja tarjouksesta riippuen. Joo, siivotut on kalliimpia kuin aiemmin, mutta edelleen melkein kolmasosan lohen ja kuhan kilohinnasta.
Lohi on ollut jo pitkään kallista muutenkin, mutta harmittaa kyllä, kun kaikkien muiden (isompien) kalojen kilohinta pyörii molemminpuolin 30 e. Ei noilla hinnoilla ole varaa syödä kalaa kolmesti viikossa, ellei sitten hyödynnä pakastealtaiden ulkolaisia kaloja. Pangasiusta saa ainakin halvalla aasialaisista kaupoista ja ihan syöntikelpoinen kala, vaikkakaan ei kovin ekologista roijata sitä Kauko-Aasiasta.
Siivottu muikku? Onko myös kiillotettu?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuljettaminen maksaa
Tämä varmaan suurimpana syynä. Pilaantuu nopeasti, käsittely hyvin tarkkaa hommaa.
Hyvänen aika. Miten se ei ennen pilaantunut.Mietipä nyt !
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muikkuja saa edelleen edullisesti, siivottuna pyörii siinä 8-11e/kg hinnoissa kaupasta ja tarjouksesta riippuen. Siivoamattomana 4,90 - 7,90e/kg edelleen kaupasta ja tarjouksesta riippuen. Joo, siivotut on kalliimpia kuin aiemmin, mutta edelleen melkein kolmasosan lohen ja kuhan kilohinnasta.
Lohi on ollut jo pitkään kallista muutenkin, mutta harmittaa kyllä, kun kaikkien muiden (isompien) kalojen kilohinta pyörii molemminpuolin 30 e. Ei noilla hinnoilla ole varaa syödä kalaa kolmesti viikossa, ellei sitten hyödynnä pakastealtaiden ulkolaisia kaloja. Pangasiusta saa ainakin halvalla aasialaisista kaupoista ja ihan syöntikelpoinen kala, vaikkakaan ei kovin ekologista roijata sitä Kauko-Aasiasta.
Siivottu muikku? Onko myös kiillotettu?
Perattu!
Parilla kympillä saat pilkkisetin ja toukat. Naapuri lainaa kairaa. Sitten käyt vaan nykimässä 100 kpl ahvenia ylös. Peratessa voit miettiä mikä siinä kalassa maksaa.
Koska minä lähden kalastamaan sitä sinulle niin tuulessa kuin tuiskussakin. Sinä sen sijaan istut p*rseelläsi odottamassa kalaa ja valitat hinnoista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuljettaminen maksaa
Tämä varmaan suurimpana syynä. Pilaantuu nopeasti, käsittely hyvin tarkkaa hommaa.
Hyvänen aika. Miten se ei ennen pilaantunut.Mietipä nyt !
Silloin suolattiin saaliit ja ne olivat hyvin arkista, aika vähän arvostettua ruokaa. Nykyään ne myydään herkkutiskillä perattuina ja ehkä fileoituinakin ja kalatiskin työntekijällä on koulutusta ja palkka, sitä ei enää kalastajan vaimo tee.
Ei kala ole kallista, itsekin olen pelkillä kelan minimituilla ja silti syön 1-2krt viikossa kalaa. Itsessään perusruuan raaka-aineet ei ole kalliita, pitää vain jättää kaikki prosessoitu paska kauppalistalta pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuljettaminen maksaa
Tämä varmaan suurimpana syynä. Pilaantuu nopeasti, käsittely hyvin tarkkaa hommaa.
Hyvänen aika. Miten se ei ennen pilaantunut.Mietipä nyt !
Ennen oli myös lapamato melkein kaikilla.
Vierailija kirjoitti:
Pangasiusta saa ainakin halvalla aasialaisista kaupoista ja ihan syöntikelpoinen kala, vaikkakaan ei kovin ekologista roijata sitä Kauko-Aasiasta.
Pangasiuksen ongelma ei niin ole kuljetukset vaan se, miten sitä kasvatetaan. Viljelyaltaat pilaavat luontoa.
Kai sitä on ruvettava käymään ongella, jos kalaa mielii.
Muikkuja saa edelleen edullisesti, siivottuna pyörii siinä 8-11e/kg hinnoissa kaupasta ja tarjouksesta riippuen. Siivoamattomana 4,90 - 7,90e/kg edelleen kaupasta ja tarjouksesta riippuen. Joo, siivotut on kalliimpia kuin aiemmin, mutta edelleen melkein kolmasosan lohen ja kuhan kilohinnasta.
Lohi on ollut jo pitkään kallista muutenkin, mutta harmittaa kyllä, kun kaikkien muiden (isompien) kalojen kilohinta pyörii molemminpuolin 30 e. Ei noilla hinnoilla ole varaa syödä kalaa kolmesti viikossa, ellei sitten hyödynnä pakastealtaiden ulkolaisia kaloja. Pangasiusta saa ainakin halvalla aasialaisista kaupoista ja ihan syöntikelpoinen kala, vaikkakaan ei kovin ekologista roijata sitä Kauko-Aasiasta.