Rasvoista
Sitä sanotaan, että pehmeitä rasvoja kannattaa suosia. Niin,
muuttuuko pala juustoa terveellisemmäksi, jos päälle lorauttaa oliiviöljyä? Vai aiheuttaako lisärasva vain lisäongelmia, etenkin, jos eläinperäinen (kova) ja kasviperäinen (pehmeä) rasva syödään yhdessä?
Kommentit (15)
Ei ole mitään haittaa vaikka juuston seassa ois oliiviöljyä, salaatissa monesti näin on...
Tekeydut tyhymäksi?
Juusto ei miksikään muutu, ruokavalio muutuu terveellisemmäksi.
Eläinperäinen ei ole kovaa eikä kasviperäinen pehmeää rasvaa. Rasvoissa on sekä tyydyttyneitä, yksittäistyydyttymättämiä että monityydyttymättömiä rasvahappoja. Esimerkiksi possunrasvan koostumus ei kauheasti eroa oliiviöljyn rasvahappokoostumuksesta. Molemmissa on sekä "kovaa" että "pehmeää" rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Tekeydut tyhymäksi?
Juusto ei miksikään muutu, ruokavalio muutuu terveellisemmäksi.
Ei juusto ole epäterveellistä. Juusto kuuluu olennaisesti välimeren ruokavalioon, joka on monissa tutkimuksissa todettu terveelliseksi.
Minä käytän luonnollisia rasvoja ja täysrasvaisia tuotteita ja voin hyvin. Muut käyttäkööt kevyttuotteita ja niitä muita.
Tarkoittaa että kovia rasvoja pitäisi korvata pehmeillä rasvoilla. Ei niin että syöt x määrän kovaa rasvaa ja pienennän prosenttia syömällä paljon pehmeää rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaa että leivän päälle margariinia ei voita, paistamiseen esim oliiviöljyä tai rypsiöljyä.
Juurikin näin ei pidä tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Eläinperäinen ei ole kovaa eikä kasviperäinen pehmeää rasvaa. Rasvoissa on sekä tyydyttyneitä, yksittäistyydyttymättämiä että monityydyttymättömiä rasvahappoja. Esimerkiksi possunrasvan koostumus ei kauheasti eroa oliiviöljyn rasvahappokoostumuksesta. Molemmissa on sekä "kovaa" että "pehmeää" rasvaa.
Mielestäni 39% kovaa rasvaa vs 14% kovaa rasvaa (rasvan osuudesta) on kyllä merkittävä ero.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eläinperäinen ei ole kovaa eikä kasviperäinen pehmeää rasvaa. Rasvoissa on sekä tyydyttyneitä, yksittäistyydyttymättämiä että monityydyttymättömiä rasvahappoja. Esimerkiksi possunrasvan koostumus ei kauheasti eroa oliiviöljyn rasvahappokoostumuksesta. Molemmissa on sekä "kovaa" että "pehmeää" rasvaa.
Mielestäni 39% kovaa rasvaa vs 14% kovaa rasvaa (rasvan osuudesta) on kyllä merkittävä ero.
Söpöä että mammat vain yläpeukuttavat tuota alkuperäistä ilman että ottavat asiasta selvää :D
Vierailija kirjoitti:
Tarkoittaa että leivän päälle margariinia ei voita, paistamiseen esim oliiviöljyä tai rypsiöljyä.
Myös öljy muuttuu huonoksi rasvaksi kun käryää.
Voisiko nämä höpinät rasvoista lopettaa? Kovien ja pehmeiden rasvojen välillä ei ole eroja. Ihmiset tarvitsevat rasvoja.
Vierailija kirjoitti:
Voisiko nämä höpinät rasvoista lopettaa? Kovien ja pehmeiden rasvojen välillä ei ole eroja. Ihmiset tarvitsevat rasvoja.
Nii ja lääkkeet sydän-ja verisuonitauteihin. Saadaan kunnon lukuja kolesteroliarvoihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voisiko nämä höpinät rasvoista lopettaa? Kovien ja pehmeiden rasvojen välillä ei ole eroja. Ihmiset tarvitsevat rasvoja.
Nii ja lääkkeet sydän-ja verisuonitauteihin. Saadaan kunnon lukuja kolesteroliarvoihin.
Ne margariinit ja siemenöljyt noita sairauksia aiheuttaa.
Rasvaiset ruoat kannattaa vain kevyesti pureskella ja maistella - ja sylkäistä pois.
Tarkoittaa että leivän päälle margariinia ei voita, paistamiseen esim oliiviöljyä tai rypsiöljyä.