Miten kauan syötte parmesanraastepussista?
Pussissa lukee, että syötävä viiden päivän kuluessa avaamisesta. Jos teen pastaa päivänä x, en välttämättä tee pastaa viiteen seuraavaan päivään, enkä varsinkaan montaa kertaa sinä aikana.
Tuntuu ärsyttävältä heittää aina kerran käytetty parmesanraaste roskikseen.
Mikä on teidän käytäntönne?
Kommentit (11)
Minäkin yleensä heitän jossain vaiheessa loput roskiin.. Voisikohan parmesania pakastaa?
En osta raastetta vaan palan, se säilyy vaikka kuinka kauan. Jos ostaisin raastetta, niin käyttäisin niin kauan kun ei ole homeessa tai muuten pilalla. Ei koskaan kannata tuijottaa vaan sitä päiväystä, ei se tuote tiedä pilaantua juuri silloin kun pakkauksessa sanotaan.
Sitä voi käyttää laatikkoruokiin, pizzaan, dippeihin tai lämpimiin leipiin.
Voileivän päälle ja lämmitä. Ei ole koskaan ollut ongelmaa säilymisessä, kolmekin viikkoa menee pvmäärän jälkeen.
Missä parmesaanipussissa noin lukee? Itse käytän sitä Lidlissä myytävää sinistä pussia, siinä on pitkä säilymisaika. Se säilyy ainakin mulla avattuna kuukausia, enkä ole koskaan joutunut heittämään siitä pois. Sen sijaan jos ostan palana parmesaania, se homehtuu aina.
Onko tämä sitä juustoraastetta missä ei ole juustoa edes nimeksi?
Niin kauan kun näyttää/haisee hyvältä jne.
Alle minuutissa menee. Seuraava kysymys...
En heitä syömäkelpoista ruokaa roskiin. Parasta ennen -päivistä tai säilyy avattuna x päivää -merkinnöistä en ole kovin tarkka, luotan aisteihini. Juuri eilen join pari viikkoa sitten avatusta kivennäisvesipullosta, vaikka pullossa lukee, että säilyy avattuna 2–3 päivää.
Parmesanraasteen ostan siinä 70 g pienessä pussissa, ei tuosta älyttömän moneen käyttökertaan riitä. Jos kaikki ei mene pastan kanssa, laitan leivän päälle, munakkaaseen, ripottelen salaatin tai jonkun muun ruuan päälle tms.
Ei kannata ostaa valmiiksi raastettuna. Laatu on muutenkin parempi jos ostaa palana. Pakastimeen vaan jos tietää, ettei käytä nopeasti pois.
Pakastan kilon pussin ja otan aina tarpeen tullen.Muuten homehtuu.Juustot voi pakastaa.