Kananmunat menevät keittäessä pieleen aina
Kuori ei lähde irti vaikka kylmää vettä perään laitan.
Kommentit (9)
Säikäytä kananmunat. Ensin kaada pois kuuma vesi, odota minuutti ja sitten vasta kylmää vettä.
Kaada keitinvesi ensin kokonaan pois. Sen jälkeen kattilaan hanasta kylmää vettä munien päälle.
Toimii, jos munat ei ole liian tuoreita.
Jos keität kattilassa niin kannattaa siinä vaiheessa kun öysäät kylmää vettä keittämisen jälkeen huljutella munia vähäsen kattilassa, ei silleen että kaikki kuoret ovat siruina vaan ihan sillein vähän heilutellen että pikkuisen kolisevat..
Veden täytyy olla kylmempää ja liotus kestää kauemmin. Aluksi veden pitää olla juoksevaa, koska kuuma kananmuna lämmittää kylmän veden hetkessä.
Kuori ei lähde hyvin liian tuoreista munista, vaikka mitä tekisit. Osta munia kotiin niin, että et niitä tuoreeltaan käytä, vaan hieman myöhemmin: voipi parantaa kuoren irtoamista.
Kokeile antaa niiden olla hetki pois kuumasta vedestä ennen kuin alat jäähdyttää. Ainakin Kalliala ja Kuosmanen joskus neuvoivat noin
Laske kattilaan kylmää vettä (sen verran että munat peittyy), kaada heti pois. Toista. Tämän jälkeen laske kolmannen kerran kylmää vettä reilummin ja jätä kanamunat vähäksi aikaa seisomaan veteen. En osaa tarkkaa aikaa sanoa, muutama minuutti... Ja kuoret irtoo nätisti! 😄 Koskaan ei ole epäonnistunut.
Jaa, ei itsellä oikeastaan koskaan, kun seuraan seuraavaa proseduuria:
1. Ostan mahdollisimman hyvän päiväyksen munia
2. Säilytän jääkaapissa
3. Laitan kattilaan vettä niin paljon, että muna tulee peittymään täysin
4. Lämmitän veden kiehuvaksi (jätän levyn niin pienelle, että kannen kanssa jaksaa kiehua/kuplia)
5. Lisään munan NYT vasta (varovaisesti lusikalla lasken pohjalle)
6. Keitän noin 11 minuuttia
7. Kaadan veden pois, ja täytän kattilan niin kylmällä, kuin hanasta tulee
8. Odotan useita minuutteja, yleensä muna on syödessä valkuaisesta joko haalea tai kylmä, ytimestä lämpöisempi