Mitä tehdä perunoista?
Miesystävä jätti 8 perunaa jääkaappiin ja lähti työmatkalle. Tuntuisi tyhmältä heittää ruokaa veks, mutta en syö perunaruokia kun en pidä mausta. Keitot (liha/kala/kana/tofu) teen ilman perunaa kasviksilla, lihojen ja kanojen lisukkeena on vaan ruokaisia salaatteja.. Mihin nuo voisi käyttää niin ettei peruna oikeastaan maistu alta? Voisko ne vaan nakata pakkaseen vai kärsiikö koostumus?
Kommentit (9)
Mitä jos kokeilet lohkoperunoita? Niihin voi laittaa vaikka mitä mausteita
Lajikkeesta riippuen uuniperunaa, lohkoperunoita, kiusauksia, pataruokiin, perunasalaatteja, uunikasvisten sekaan tai juuri niihin keittoihin, joissa maistuu varmasti vähiten muiden aineksien joukosta.
UUNIPERUNAT : Tee täyte haluamistasi aineksista seuraavalla kaavalla:
Notkista 200 g rasiallinen tuorejuustoa, kermaviiliä tai kevytranskankermaa. Halutessasi voit myös yhdistellä eri maitotuotteita keskenään. Muista myös kasvipohjaiset vaihtoehdot!
Lisää täytteeseen 1–2 dl haluamaasi pääraaka-ainetta, joka voi olla esimerkiksi kinkkusuikaleita, savukalaa, katkarapuja, savutofua tai salaattijuustoa ja pieneksi kuutioituja kasviksia.
Mausta täyte sitruunalla tai limellä, tuoreella persiljalla, tillillä tai muulla yrtillä ja suolalla sekä mustapippurilla.
Ei kai mikään ole parempaa kuin oikein hyvä perunamuusi 😁
Reippaasti valkosipulilla maustetut lohkoperunat on ihan törkeän hyviä.
Assburger kirjoitti:
Ovatko raakoja vai keitettyjä?
Tää. Jos ne on raakoja, nii varmaan säilyvät siihe asti ku mies tulee, jos ei kuukausia viivy. Keitettyjä voi paistaa pannulla ja maustaa, silleen niihin saa kivaa pintaa ja makua.
Oi, meidän perhe taas rakastaa perunaa. Meillä perunoita laitetaan juuri peruskeittoihin, mutta tehdään myös sosekeittoja kuten peruna-purjokeitto tai bataattikeitto, mihin laitetaan perunaa. Teen myös muusia, lohkoperunoita ja tikkuperunoita. Erilaisiin kiusauksiin laitetaan perunaa. Samoin useisiin laatikkoruokiin, kuten lihaperunalaatikoihin tai lihaperunasoselaatikkoon. Käytän keitettyä perunaa myös rieskoihin, sämpylöihin, piirakkapohjaan. Myös suolaiseen piirakkaan voi laittaa keitettyä perunaa viipaleina. Esim. fetaa, paprikaa, sipulia ja perunaa, tosi hyvää.
Ovatko raakoja vai keitettyjä?