Opettakaa mut syömään lihaa
Olen syönyt pääasiassa kasvisruokaa yläkoulusta saakka. Olen nyt 37-vuotias. Jonkin verran kana ja kalkkuna ovat maistuneet vuosien varrella, ja kalasta pidän. Haluaisin syödä lihaa, mutta koostumus, haju ja suutuntuma inhottavat. Kerran uskaltauduin syömään liha-riisipasteijan. Siinä siedin jauhelihan, koska rapea voitaikina kätki sen aika hyvin.
Mistä minun kannattaisi aloittaa? En ole myöskään koskaan itse tehnyt mitään lihasta (nauta, possu, riista tai mikään muukaan paitsi kana ja kala). Ottaisin vastaan ihan vaikka valmisruokaehdotuksiakin.
Kommentit (6)
Kyllä voin opetella laittamaan liharuokia, mutta jostain pitäisi aloittaa ja opetella ja siedättää itseäni. Hyvää kasvis- ja kalaruokaa laitan. Ei ole siis kyse siitä, että söisin eineksiä, vaan siitä, että liha, etenkin raaka sellainen valitettavsti aiheuttaa minussa kuvotuksen.
Miksi sitä pitäisi opetella syömään?
No riippuu mikä siinä rakenteessa tökkii. Jos muhjuisuus niin oikein hyvä pihvi on kiinteämpi. Jos taas säikeisyys niin pieninä palasina jossain keitossa tai lihaperunasoselaatikossa tms? Ja aloita tosi pienillä määrillä tai voit kärsiä kovista vatskivuista kun elimistö ei ole tottunut sulattamaan tiukkaa proteiinikuodsta.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sitä pitäisi opetella syömään?
Suurin syy on se, että mun hiukset on ohentuneet aivan olemattomiin ja niistä on kadonnut kaikki kiilto. Haluaisin kokeilla lihaa viimeisenä oljenkortena.
Lisäksi en saa riittävästi rautaa. Kasvisruokavaliosta ei vaan imeydy tarpeeksi, että pärjäisin ilman rautakuureja. Syön papuja ja linssejä kuitenkin melkein joka päivä ja täysjyväviljaa, mutta ei tule riittävästi rautaa noista.
Vierailija kirjoitti:
No riippuu mikä siinä rakenteessa tökkii. Jos muhjuisuus niin oikein hyvä pihvi on kiinteämpi. Jos taas säikeisyys niin pieninä palasina jossain keitossa tai lihaperunasoselaatikossa tms? Ja aloita tosi pienillä määrillä tai voit kärsiä kovista vatskivuista kun elimistö ei ole tottunut sulattamaan tiukkaa proteiinikuodsta.
Koostumus, joka ei ällötä, olisi sellainen kuin kuivahkoksi kypsennetyssä broilerissa. Kostea, rasvainen ja muljahteleva koostumus taas kuvottaa. Eli mitä lihaa minun kannattaisi maistaa? Valmisruokia mietin aluksi siksi, ettei tarvitsisi ostaa jotakin isohkoa palaa ja päästä mentaalisesti yli siitä valmistusprosessista. Valmisruoassa lihan määrä olisi vähäisempi ja pelkkä lämmitys riittäisi.
Hyi pasteijat… Mitä jos opetteliset laittaa ruokaa, etkä söisi ei eksiä?