Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ällöttävän hyvää: sinihomejuustokebab

Vierailija
02.03.2022 |

Olen aina tykännyt kebabista, mutta Suomessa jos kebab-paikasta sen tilaa niin se maksaa 10 € ja sitä pitää odottaa ärsyttävän pitkään ja ateria saattaa olla turhan pieni. Joten pitkään yritin kehitellä hyvää ja helppoa kotona valmistettavaa kebabia. Ja vihdoin olen sen keksinyt! Käytän LIDLin myymiä ainesosia, vaikka todennäköisesti samat yksinkertaiset tarpeet saa muistakin kaupoista.
1. Kebab-liha, pakaste. Toki on myös mahdollista käyttää muuta lihaa, kuten vaikkapa nyhtöpossua. Mutta ainakin LIDLin useimmiten myymä nyhtöpossu pitää perusreseptin mukaan valmistaa uunissa. Kebab-lihan taas voi paistaa paistinpannulla. Tosi kätevää ja helppoa jos kaikki aineet voi paistaa kerralla samalla pannulla.
2. Pitaleipä, tuoreostastolta. Mutta en tee sillä lailla että halkaisisin leivän kahtia lautaselle ja pistäisin lopuksi sen väliin muut ainesosat. Vaan minäpäs pistän leivän pieniksi paloiksi ja paistan sen pannulla muiden ainesosien kanssa! Siinä on tosi iso ero! Paistettu leipä on ihan erilainen kuin silkka normaali tuore leipä.
3. Vihanneksia oman maun mukaan. Osa vihanneksista kannattaa paistaa sillä samalla pannulla, kuten esim. grillipaprikat, sipulit ja kirsikkatomaatit. Osaa ei kannata paistaa, kuten esim. lehtisalaattia.
4. Aivan täysin vihoviimeisenä pannulle: sinihomejuusto. Se on ainoa ainesosa jonka ei kuulu ollenkaan "paistua", vaan ihan vain "sulaa ja sekoittua" muiden pannulla olevien ainesosien joukkoon.
5. Mausteita oman maun mukaan. Mielestäni täydelliset: valkosipuli ja chili. Noita käytän aina, koska lukemattomista muista kokeiluistani huolimatta en ole löytänyt mitään läheskään noiden veroista.
--
Joten lopputulos, se valmis kebab-ateria, on sellainen pannulla paistettu sössömössösekasotku. Ja jos tuota sinihomejuustoa pistää paljon, kuten sitä tietysti kannattaa pistää, niin ateriasta tulee ällöttävän raskasta ja syntisen hyvää. Olen huomannut ettei sinihomejuustoa kannata syödä sellaisenaan vaan se kannattaa sekoittaa johonkin ruokaan, ja tämä kebab-ateria on täydellinen sekoituskohde.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
02.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ihmettä luin...

Vierailija
2/5 |
02.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinihomejuuston ja kebun jättäisin pois, muuten hyvä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
02.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä tuossa on "ällöttävää"? Tuohan kuulostaa just parhaalta!

Vierailija
4/5 |
02.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä ihmettä luin...

Mitä? Mikä tässä aloituksessani mukamas on jotain "ihmettä"?

ap

Vierailija
5/5 |
02.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä tuossa on "ällöttävää"? Tuohan kuulostaa just parhaalta!

Joo, arvelen että monelle keskimääräiselle suomalaiselle tuo kuulostaa ihan normaalilta hyvältä. Mulla taas on tapana useimmiten syödä aikalailla terveesti-kevyesti-rasvattomasti-yksinkertaisesti, esim. thaimaalaiseen/aasialaiseen tapaan, eli mun normaali lounas on esim riisiä-kanaa-vihanneksia. Eli mulle tuo kebabbi johon menee aikamoisen runsaasti sinihomejuustoa on aikamoinen "mättöruoka".

En tiedä mikä olisi monelle keskimääräiselle suomallaiselle niin mättöä että se olisi ällöttävää, enkä tahdokaan tietää. Ainoa mitä tiedän että kun syön sinihomejuustokebabbia niin maistuu hyvältä kun syön sitä mutta tuntuu pahalta sen jälkeen.

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä viisi yhdeksän