Vuoden 2017 Finravinto -tutkimuksen mukaan 29%:lla miehistä ja 18%:lla naisista D-vitamiinin (kalsidiolin, 25OHD) pitoisuus ei ollut riittävä eli 50 nmol/l.
Myös koronavirusinfektioon sairastumisen riskin on todettu olleen suurempi niillä, joiden veren kalsidiolipitoisuus oli alle 50 tai 75 nmol/l. Lisäksi on viitteitä siitä, että vaikean, tehohoitoa vaativan koronainfektion vaara on suurempi, jos veren D-vitamiinipitoisuus on matala.
Kommentit (8)
Miksi ihmisillä on niin vaikeaa syödä sitä tärkeintä vitamiinia? Yksi purkki maksaa alle vitosen ja riittää 3 kuukaudeksi.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmisillä on niin vaikeaa syödä sitä tärkeintä vitamiinia? Yksi purkki maksaa alle vitosen ja riittää 3 kuukaudeksi.
Miksei uutisissa jankuteta syksystä lähtien että muistakaahan ottaa taas d-vitamiinit käyttöön?
Ehei, sen sijaan muistutellaan influenssarokotuksista ja kohta vuosittaisesta "vapaaehtoisesta" koronarokotteesta jota ilman et saa mennä töihin.
Vierailija kirjoitti:
Joko iltavuoro on paikalla?
Nyt viimeistään.
Edes nuo viralliset arvot eivät ole riittäviä, niitä käytetään, koska perusterveilläkin on vajautta.
Kysyin eräältä ikäihmiseltä D-vitamiinin käytöstä. Hän vastasi, ettei usko 'tuollaisiin'. Ilmeisesti tarkoitti ravintolisiä yleisesti.
Kyllä mielestäni terveysasemilla pitäisi olla esitteitä mm. osteoporoosin ehkäisystä! Siihen ei maidon kittaaminen auta yhtään. Avainasemassa on nimenomaan riittävän suuri D-vitamiiniannos.
En voi ymmärtää ihmisiä, joita ei hitustakaan kiinnosta oma terveys.
Onks nää just ne tyypit jotka joutuvat koronan vuoksi sairaalahoitoon?