Millaista ruokaa syötte yleensä viikossa?
Syön nyt yleensä kahtena päivänä kalaa, kolmena päivänä lihaa ja kahtena päivänä kasvisruokaa. Kasvisruokaa voisi vielä lisätä ja vähentää lihapäiviä tai kalaa tilalle.
Kommentit (15)
Maanantaista torstaihin kreikkalaista salaattia ja sen kanssa pihvi, broilerinkoipi tai paistettua lohta. Perjantaina ja lauantaina mitä milloinkin ja sunnuntaina kebabia ranskalaisilla, kun on aina niin ankea fiilis arkea odotellessa.
Meillä syödään kotona viikossa ja viikonloppuna oikeaa ruokaa. Lapset saavat koulussa keinoruokaa eikä aikuisillekaan paljon muuta valinnanvaraa ole lounaspaikoissa.
Lähinnä kasviksia ja kalaa , joskus broileria, . Helppoa ja hyvää on juurekset uunissa . Punaista lihaa en juuri enää laita kotona, syön kyllä tarvittaessa Aamulla puuroa ja marjoja, joskus johurttia ja mysliä. Juuri syötiin lohta ja uunikasviksia, lasissa punaviiniä.
Mä olen mietttinyt jos onnni kerrankin joskus potkaisi ja kohtaisi jonkun naisen niin mitä sille kokkaisin se olisi slainen pastasalaatti reseptini.
Sellaisia peritavallisia kotiruokia. Tällä viikolla syötiin leipäressua, läskisoosia, kalakeittoa, kaalilaatikkoa ja viikonlopuksi tiedossa lihakeitto.
vuoropäivin jauhovelliä ja hernevelliä
😬
Lihaa, kalaa ja kasviksia. Pottuhan on kasvis kun ei kuulu eläinkuntaan.
2 päivää keittoja lounaaksi, munakasta, salaattia tai vaikka graavilohta.
Päivällisinä yleensä 2pv naudanlihaa, 2 pv kasvisruokaa, 2 pv kanaa, 1 vaikka lohta, possua tai tuoremakkaraa. Em lisukkeina salaattia, uunijuureksia, joskus pastaa, perunaa tai riisiä
7 viikon kiertävä ruokalista mikä elää tilanteen mukaan
Aikalailla niitä samoja ruokia, mitä koulun/päikyn ruokalistalta löytyy. Arkena. Vähän enemmän kanaa ja pastaa ehkä. =kanapastaa. Mutta aikalailla kiertää lihaa, kanaa, kalaa, kasvisruoka...lisuke perunaa, riisiä, pastaa..
Viikonloppuisin enemmän riistaa ja itsepyydettyä luonnonkalaa, uunijuureksia. Välillä myös sushia, tai mäkkäriä.
Kanapasta, kasvissosekeitto, kebabkiusaus ja pinaattiletut toimii aina, lapsia päikky-ikäisestä teiniin, niitä ehdottomasti useammin kuin muita.
Lihaa joka päivä päivällisellä. Lounaalla, nyt kun etäile, syön lähinnä leipää. Työpaikkaruokalassa söin kasvista muilta osin, mutta tofua ja soijaa en syö. Ne pilaa ruoan.
Vierailija kirjoitti:
Mä olen mietttinyt jos onnni kerrankin joskus potkaisi ja kohtaisi jonkun naisen niin mitä sille kokkaisin se olisi slainen pastasalaatti reseptini.
No ei missään nimessä pastaa, kun se turvottaa mahaa. Mieluummin kasviksia ja jotain protskuja päälle, vaikka kalaa tai kanaa.
Tällä viikolla on syöty mm. makaronilaatikkoa, uunimakkaraa & perunamuusia, hernekeittoa & pannaria. Eli ihan perinteisiä ja edullisia arkiruokia.
Viikolla lapset syö kouluruokaa, mies viikonloppuna tehtyjä eväitä lounaaksi tai kaupan valmisruokia tai käy lounasravintolassa. Itse en syö lounasta tai sitten kaali-, linssi- tai kasvissosekeitto.
Viikolla mennään viikonlopusta jääneillä ruuilla ja eineksillä. Itse syön yleensä höyrytettyä kukka-ja parsakaalia ja nuudeleita.
Toi kuulostaa tosi järkevälle. Meillä ei mene noin, koska mies ei tietenkään suostu kasvisruokia syömään. Joskus toivon, että Suomessakin olisi niitä punkkeja, joiden purema aiheuttaa liha-allergiaa ;-)
Mutta palataan aiheeseen.
Kalaa meillä on kerran tai kaksi viikossa - tänään jotain niinkin masentavaa kuin kalapuikkoja. Mut onhan se kalaa, siellä jossain murukuoren sisällä. Ehkä.
Punaista lihaa on pari kertaa viikossa, jauheliharuoka ja joku "täysliharuoka".
Kanaa pari kertaa viikossa, ja sitten sen kerran viikossa yritän, että olisi jonkinlainen kasvisruokapäivä. Tosin joskus se onkin sitten uunimakkarapäivä (ja mä olen ollut töissä makkaratehtaalla, niin ei, se makkara ei ole vihannes, mä tiedän, mitä siinä on ja miten se tehdään - ja syön siis edelleen makkaraa).
Itse en kuitenkaan syö kanaa, joten niinä päivinä syön sitten proteiinina juustoa (esim. halloumia) tai kananmunaa, jota mun maha kestää. Usein mulla on itsetehtyjä kasvispihvejä tai falafelejä, teen yleensä ison satsin ja laitan pakastimeen jemmaan, niin sieltä voin sitten ottaa aina itselleni annoksen.
Mutta jospa tässä vähän ryhdistäytyisi. Huomenna voisi tehdä kesäkurpitsafrittersejä ja uunijuureksia, ne (uunijuurekset) on tosi hyviä balsamicolla ryyditettynä. Nirso mies tykkää myös uunissa paahdetuista tomaateista, jos tekisi niitä kanssa, kun ostin ison pussillisen toisenlaisia tomaatteja, ne alkaa olla nyt jo kypsiä.
Minulla tuo ruokasuunnittelu menee enemmänkin niin, että viikossa on 1 uuniruoka (ennen oli kaksi, mutta sähkön hinta vähän rajoittaa nykyään!), 1 keittopäivä, 1 perunamuussipäivä, parina päivänä pastaa (neljä teiniä, ei ole valinnan varaa), yksi riisipäivä. Yksi päivä on jämäruokapäivä, jolloin tyhjennetään jääkaapista viikon jämät.