Piparkakkujen koristelusta. Mistä pieni pursotin?
Tein pikeeriä ja laitoin sen minigrip-pussiin josta leikkasin kulmasta ihan ihan pienen palan pois. Reiästä tuli silti liian suuri tarkkoihin pieniin kuvioihin. :( Millä keinolla saisi pursottimen jossa olisi tarpeeksi pieni reikä? Siis ihan kotikonstein mieluusti, mitään oikeaa koristelutyllaa mulla ei ole.
Kommentit (19)
Mietin vain että venyykö pakastepussi kun se on ohuempaa muovia kuin minigrip? Kun sitä puristaa niin venyykö reikä pikkuhiljaa isommaksi?
Juu leikkasinkin reiän vasta kun pikeeri oli pussissa. Tossa minigripissä oli kyllä sekin huono puoli, että se sulkusysteemi aukesi pari kertaa kun pursottelin. Puristin niin lujasti varmaan. :) Tai sit mulla oli liian paksua pikeeriä...
vaan teit himpun liian löysää sokerikuorrutetta. Minigripi-pussin kulmaan tehty pikkiriikkinen reikä on varmasti tarpeeksi pieni.
Mietin vain että venyykö pakastepussi kun se on ohuempaa muovia kuin minigrip? Kun sitä puristaa niin venyykö reikä pikkuhiljaa isommaksi?
Juu leikkasinkin reiän vasta kun pikeeri oli pussissa. Tossa minigripissä oli kyllä sekin huono puoli, että se sulkusysteemi aukesi pari kertaa kun pursottelin. Puristin niin lujasti varmaan. :) Tai sit mulla oli liian paksua pikeeriä...
Ai että olis liian löysää pikeeriä? Sit pitää kyllä keksiä pitävämpi sulku pussille kuin tuo minigripin oma, koska paksumpaa joutuu puristamaan kovempaa. Pitääpä vielä testata ensi kerralla.
ap
on hyviä. Toki joutuu usein täyttämään, mutta halutun kokosella ruiskulla saa halutun kokosta kuivota. Ruiskua on myös helppo painaa.
Ei se pursotinpussikaan ole umpinainen.
Ei se pursotinpussikaan ole umpinainen.
Muuten mössö pursuaa väärästä päästä ulos?
Ei se pursotinpussikaan ole umpinainen.
Muuten mössö pursuaa väärästä päästä ulos?
Toisella kädellä pussin suu kietaistaan kiinni ettei pikeeri tursua ulos sieltä väärästä päästä.
Pakastuspussi toimii ihan hyvin, jos haluaa varmistaa voi sen nurkan josta pursottaa kiertää ohuella teipillä. Näin se pussi ei veny yhtään ja kärki on tukevamman tuntuinen. (siis ihan siihen nurkkaan teippi ja siitä sitten nips, semmoinen pieni pala pois että on sopiva pursottaa)
Todella hyvin toimii pakastuspussi myös jos sattuu olemaan joku tylla.(itse sain joskus ylimääräiset muoviset tyllat tutulta)
Muovipussin kuklmaan vain reikä ja siitä tylla läpi sisäkautta aivan kuin jos olisi oikea pursotinpussi. Sitten teipillä se pussi siihen tyllan reunaan kiinni varuiksi (tässä epäilin että pussi muuten antaisi periksi väärästä paikkaa) ja eikun pursottelemaan.
Just tein uuden satsin pikeeriä ja ehkä vähän paksumpaa kuin viimeksi. Yritän nyt tuota teippivahvistusta. Mä tarvin kyllä molemmat kädet tai siis niin, että oikealla pitelen pussia ja vasemmalla käännän piparia tai pidän talopalasta paikallaan. Eikä kahden käden tekniikalla kai mitenkään voi saada yhtä tarkkaa jälkeä kuin yhdellä...? En mä piirtämäänkään pysty niin että pitäisin molemmilla käsillä kynästä kiinni. :)
ap
minä teen sen tötterön,sillä helpoin tehdä tuollaisia koristeluita.
Koska kaikkia varmasti kiinnostaa, raportoin taas:
testasin tuota pakastepussia teipillä vahvistettuna. Hyvin toimi! Kiitos vinkistä! :)
Kokeilin myös toisella värillä minigrip-pussia jonka suun teippasin kiinni. Mössö tursusi silti. Mulla oli siis käytössä nuo mini-minigripit.
Paras tulos tuli tosiaan tuolla pakastepussi+teippi-yhdistelmällä. Nyt kun saan ipanan unille, menen kasaamaan piparitaloni valmiiksi. Tää on kivaa. :)
ap
että et anna lapsen osallistua piparitalon tekemiseen! :-(
Koska kaikkia varmasti kiinnostaa, raportoin taas:
testasin tuota pakastepussia teipillä vahvistettuna. Hyvin toimi! Kiitos vinkistä! :)Kokeilin myös toisella värillä minigrip-pussia jonka suun teippasin kiinni. Mössö tursusi silti. Mulla oli siis käytössä nuo mini-minigripit.
Paras tulos tuli tosiaan tuolla pakastepussi+teippi-yhdistelmällä. Nyt kun saan ipanan unille, menen kasaamaan piparitaloni valmiiksi. Tää on kivaa. :)
ap
tee kartion mallinen pursotinpussi leivinpaperista.
Ammattilaisetkin käyttää joskus tällaista välinettä. Ongelma on se että pitkään pikeeratessa suuaukko väkisin pehmenee ja suurenee
Siispä pusseja kannattaa tehdä useita pieniä ja niihin vähän pikeeriä ja sen jälkeen uusi pussi uusi täyttö jne.
kun teet pikeerin muista peittää astia aina heti sen jälkeen kun otat siitä pikeeriä, pikeeri kuivahtaa nopeasti varsinki jos jos käytät siinä happoa
älä laita kuin vähän pikeeriä pussiin tyyliin 1 - 2 rkl ja pussissa pitää olla yläpäässä tilaa että sen voi kiertää tiukasti kiinni
ja lisäät aina kierrettä yläpäähän niin kauan kun pussi on tyhjä
jossain blogissa on taatusti kuvallisesti näytetty pikeeripussin teko käyn kurkkaamassa ja linkitän kohta
pussin ohjetta
http://www.taikinat.vuodatus.net/blog/category/Pikkuleiv%C3%A4t+ja+pipa…
tämä on ihana blogi jota seurailen
laitoin linkkejä yms. opastusta mutta mutta näinhän se menee
Pikeeri on tomusokerista ja kanamunanvalkuaisesta tehtävä massa, jolla voi koristella mm. pikkuleipiä. Hyvä ohje on: 1 valkuainen + 2½ dl kahteen kertaan sihdattua tomusokeria -> tästä tulee löysähkö massa jolla voi täyttää alueita. Halutessa paksumpaa koristelu/reunustuspikeriä pitää tuohon löysään lisätä tomusokeria voimakkaasti vatkaten ja se on valmista kun vatkainta nostellessa pikeerin huiput pysyvät hetken aikaa koholla.
Itse käytän pikeerin pursottamiseen paksuja 0,5 kg - 1 kg pakastepusseja (esim. Daily tai Rainbow). Pikeeri on helppo myös värjätä pussissa. Pussin voi sulkea laittamalla solmun tai käyttämällä muovisia pussinsulkijoita (myydään useamman kappaleen pusseissa ja ovat käteviä käyttää). Pussin kulmaan leikataan saksilla pienen pieni reikä.
Terv. TaikinaTaivas
siihen saa helpommin pienen reijän. Ja leikkaa se vasta kun pikeeri on pussissa. Niin ja nuppineulalla saat todella pienen reijän.