Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Roosaa naurattaa suomalaineen tapa kahvin kanssa

Vierailija
26.01.2022 |

Roosa Jalosta naurattaa suomalainen tapa, johon kuuluu kahvin onnistumisen arviointi joka kerta keittämisen jälkeen.

Roosa esittelee matemaattista kaavaa millä saa aina hyvää kahvia. Punnitsemiseen voi käyttää tavallista keittiövaakaa ja mittasuhteet on helppo muistaa: 60 grammaa poroja litraa kohti, ja 30 grammaa poroja puolta litraa kohti. Nerokas oivallus tuo 30g puolta vesilitraa kohti. Entä jos olisi 3dl vettä? Voi kun Roosa vastaisi tähänkin:(

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008567003.html

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

ois helpompi etsiä mitta mihin mahtuu 6 grammaa poroja.

Tuolla sais laitettua kahvia aina helposti tarvittavat määrät

Vierailija
2/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisipa tylsää, jos kahvi olisi aina saman makuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikuttaa melkoiselta tyhjännaurajalta.

Vierailija
4/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samalla suhteella 3dl vettä ja 18g kahvia.

Toki osasitkin varmaan jo itse laskea tuosta litrasta vettä ja 60 grammasta kahvia.

Vierailija
5/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

tarkkuusvaakaa tarvitaan

⚖️

Vierailija
6/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samalla suhteella 3dl vettä ja 18g kahvia.

Toki osasitkin varmaan jo itse laskea tuosta litrasta vettä ja 60 grammasta kahvia.

AP taisi viitata sen huvittavuuteen, että jutussa piti erikseen kertoa puolelle vesilitralle tarvittava määrä, kun ensin oli kerrottu litralle tarvittava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan kokenut hankalaksi mitata tasapäämitallisia. Joskus punnitsin, kun keitin isossa keittimessä, mutta normimitta toimii kotikäytössä.

Vierailija
8/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei Roosa kaikkien makuun osaa kahvia valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai ne vanhemmat viitsi kahvinkeitintä puhdistella, kun tietävät että tytär sen kuitenkin tekee :D

Vierailija
10/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en tiedä ketään, joka vain heittäisi vedet ja purut keittimeen ja katsoisi mitä tulee. Kyllä ihmisillä on tietty vesi/kahvi-suhde jota käyttävät aina. En myöskään tiedä ketään, joka jättäisi kahvin painumaan keittimeen. Se laitetaan joko termokseen tai keitetään kerralla vain sen verran kuin juodaan. Monella varsinkin keski-ikää nuoremmalla on kotona erilaisia kahvilaatuja, joista valitsee fiiliksen mukaan.

Tämä henkilö ei edes asu Suomessa. Aika suppea taitaa olla käsitys suomalaisten kahvitavoista. Tulee fiilis, että tämä haluaa vain korostaa miten on parempi kuin muut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hirveetä pingotusta joku kahvinkeittokin 🙄

Vierailija
12/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse en tiedä ketään, joka vain heittäisi vedet ja purut keittimeen ja katsoisi mitä tulee. Kyllä ihmisillä on tietty vesi/kahvi-suhde jota käyttävät aina. En myöskään tiedä ketään, joka jättäisi kahvin painumaan keittimeen. Se laitetaan joko termokseen tai keitetään kerralla vain sen verran kuin juodaan. Monella varsinkin keski-ikää nuoremmalla on kotona erilaisia kahvilaatuja, joista valitsee fiiliksen mukaan.

Tämä henkilö ei edes asu Suomessa. Aika suppea taitaa olla käsitys suomalaisten kahvitavoista. Tulee fiilis, että tämä haluaa vain korostaa miten on parempi kuin muut.

Tästä suhduluvusta olen samaa mieltä, toki vaihteluita on ja toiset ohjeistavat laittamaan parikin lusikkaa lisää ja toiset villisti lisäävät puolikkaan lisää että tulee erikoisen vahvaa.

Moni omasta perhe/tuttava/ystäväpiiristä kuitenkin keittää kahvia reilusti ja juoma seisoo pitkäänkin pannussa. Näistä kukaan ei taida myöskään sekoittaa kahvia ennen kaatamista eikä useampaa erifiiliksen kahvilaatua kyllä löydy.

Miten muuten kahvin säilyminen hyvänä jos on montaa laatua samaan aikaan auki? Käsitykseni mukaan kahvi rasvaisena on aika altis eltaantumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
26.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen punninnut papuja, sitten itse jauhanut, tai punninnut jauhoja. Olen punninnut mittani vetoisuuden. Yhtä kaikki , ei niin suurta väliä,. Kahvin laatu ratkaisee, ja se on makuasia. Itse tykkään hennoista mauista, mutta maitoa kahvinsa kanssa käyttävä ei pääse niistä nauttimaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yksi yksi