Roosaa naurattaa suomalaineen tapa kahvin kanssa
Roosa Jalosta naurattaa suomalainen tapa, johon kuuluu kahvin onnistumisen arviointi joka kerta keittämisen jälkeen.
Roosa esittelee matemaattista kaavaa millä saa aina hyvää kahvia. Punnitsemiseen voi käyttää tavallista keittiövaakaa ja mittasuhteet on helppo muistaa: 60 grammaa poroja litraa kohti, ja 30 grammaa poroja puolta litraa kohti. Nerokas oivallus tuo 30g puolta vesilitraa kohti. Entä jos olisi 3dl vettä? Voi kun Roosa vastaisi tähänkin:(
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008567003.html
Kommentit (13)
Olisipa tylsää, jos kahvi olisi aina saman makuista.
Vaikuttaa melkoiselta tyhjännaurajalta.
Samalla suhteella 3dl vettä ja 18g kahvia.
Toki osasitkin varmaan jo itse laskea tuosta litrasta vettä ja 60 grammasta kahvia.
Vierailija kirjoitti:
Samalla suhteella 3dl vettä ja 18g kahvia.
Toki osasitkin varmaan jo itse laskea tuosta litrasta vettä ja 60 grammasta kahvia.
AP taisi viitata sen huvittavuuteen, että jutussa piti erikseen kertoa puolelle vesilitralle tarvittava määrä, kun ensin oli kerrottu litralle tarvittava.
En ole koskaan kokenut hankalaksi mitata tasapäämitallisia. Joskus punnitsin, kun keitin isossa keittimessä, mutta normimitta toimii kotikäytössä.
Ei Roosa kaikkien makuun osaa kahvia valmistaa.
Ei kai ne vanhemmat viitsi kahvinkeitintä puhdistella, kun tietävät että tytär sen kuitenkin tekee :D
Itse en tiedä ketään, joka vain heittäisi vedet ja purut keittimeen ja katsoisi mitä tulee. Kyllä ihmisillä on tietty vesi/kahvi-suhde jota käyttävät aina. En myöskään tiedä ketään, joka jättäisi kahvin painumaan keittimeen. Se laitetaan joko termokseen tai keitetään kerralla vain sen verran kuin juodaan. Monella varsinkin keski-ikää nuoremmalla on kotona erilaisia kahvilaatuja, joista valitsee fiiliksen mukaan.
Tämä henkilö ei edes asu Suomessa. Aika suppea taitaa olla käsitys suomalaisten kahvitavoista. Tulee fiilis, että tämä haluaa vain korostaa miten on parempi kuin muut.
Hirveetä pingotusta joku kahvinkeittokin 🙄
Vierailija kirjoitti:
Itse en tiedä ketään, joka vain heittäisi vedet ja purut keittimeen ja katsoisi mitä tulee. Kyllä ihmisillä on tietty vesi/kahvi-suhde jota käyttävät aina. En myöskään tiedä ketään, joka jättäisi kahvin painumaan keittimeen. Se laitetaan joko termokseen tai keitetään kerralla vain sen verran kuin juodaan. Monella varsinkin keski-ikää nuoremmalla on kotona erilaisia kahvilaatuja, joista valitsee fiiliksen mukaan.
Tämä henkilö ei edes asu Suomessa. Aika suppea taitaa olla käsitys suomalaisten kahvitavoista. Tulee fiilis, että tämä haluaa vain korostaa miten on parempi kuin muut.
Tästä suhduluvusta olen samaa mieltä, toki vaihteluita on ja toiset ohjeistavat laittamaan parikin lusikkaa lisää ja toiset villisti lisäävät puolikkaan lisää että tulee erikoisen vahvaa.
Moni omasta perhe/tuttava/ystäväpiiristä kuitenkin keittää kahvia reilusti ja juoma seisoo pitkäänkin pannussa. Näistä kukaan ei taida myöskään sekoittaa kahvia ennen kaatamista eikä useampaa erifiiliksen kahvilaatua kyllä löydy.
Miten muuten kahvin säilyminen hyvänä jos on montaa laatua samaan aikaan auki? Käsitykseni mukaan kahvi rasvaisena on aika altis eltaantumaan.
Olen punninnut papuja, sitten itse jauhanut, tai punninnut jauhoja. Olen punninnut mittani vetoisuuden. Yhtä kaikki , ei niin suurta väliä,. Kahvin laatu ratkaisee, ja se on makuasia. Itse tykkään hennoista mauista, mutta maitoa kahvinsa kanssa käyttävä ei pääse niistä nauttimaan.
ois helpompi etsiä mitta mihin mahtuu 6 grammaa poroja.
Tuolla sais laitettua kahvia aina helposti tarvittavat määrät