Tarviiko kaalilaatikkoon lihalientä?
Voiko tehä vaan niin että paistetut kaalisuikaleet ja jauheliha sekasin keskenään, sinne siirapit ja mausteet, myös loraus kuohukermaa ja kaataa vuokaan?
En käytä riisiä enkä ohraa. Tuntuu että ei tuo enää mitään lihalientä tarvi, kun jauhelihastaki irtoaa nestettä ihan tarpeeks sielä uunissa?
Siitä on aikaa kun tein viimeksi kaalilaatikkoa, niin silloin laitoin lihalientä sekaan ja se loota oli tosi vetistä ja mun piti pitää sitä uunissa tosi pitkään. Niin nyt aattelin jos jättää lihaliemen kokonaan pois 🤔
Kommentit (7)
Ei se lihaliemi siitä tee vetistä vaan liika vesi. Kaada ylimääräinen vesi pois.
Vierailija kirjoitti:
Ei se lihaliemi siitä tee vetistä vaan liika vesi. Kaada ylimääräinen vesi pois.
luitko apn aloitusta ollenkaan?
1-2kg kaalia silputaan sopivasti, ei mitenkään kovin pieneksi silpuksi. Laitetaan isohkoon kattilaan ja kaadetaan päälle 3-4dl vettä. Kuumennetaan ilman kantta kunnes alkaa kiehua, voi vähän sekoittaa, että kuumenee tasaisesti. Kun kiehuu, niin kansi päälle. Joo, vastoin kaikkia enenrgiansäästöohjeita, mutta tällä kuulemma vähenee kaalin pierettävä vaikutus.
Riisi, ohra tai joku muut jyvät keitetään melkein kypsiksi, ei tartte olla kokonaan pehmeitä mössöjä.
Paistetaan jauheliha ja maustetaan oman maun mukaan. Tai jos käyttää soijarouhetta, niin ruskistaa sitä hetken kuumassa öljyssä ja maustaa. Tai pieneksi silputut sienet. Tai kaikki em.
Kaali, jauheliha ja suurimot sekoitetaan keskenään uunivuokaan ja maustetaan suolalla ja meiramilla (voi käyttää mysö oreganoa) ja kaadetaan pari-neljä ruokalusikallista siirappia päälle. Sen jälkeen kaadetaan vuokaan se kaalin keitinliemi. Jos ei ole tarpeeksi lientä niin voi lisätä ihan vettä, ei tarvitse mitään kermaa tai lihalientä.
Uuniin matalahkoon lämpötilaan noin tunniksi tai pidempään. Jos uuni on kuten minulla epätasaisesti kuumeneva, niin kannattaa kääntää puolivälissä toisin päin, ja päälle voi laittaa alumiinifoliota (tai jos on kannellinen vuoka, niin se kansi) jos tuntuu tummenevan liikaa.
Vierailija kirjoitti:
1-2kg kaalia silputaan sopivasti, ei mitenkään kovin pieneksi silpuksi. Laitetaan isohkoon kattilaan ja kaadetaan päälle 3-4dl vettä. Kuumennetaan ilman kantta kunnes alkaa kiehua, voi vähän sekoittaa, että kuumenee tasaisesti. Kun kiehuu, niin kansi päälle. Joo, vastoin kaikkia enenrgiansäästöohjeita, mutta tällä kuulemma vähenee kaalin pierettävä vaikutus.
Riisi, ohra tai joku muut jyvät keitetään melkein kypsiksi, ei tartte olla kokonaan pehmeitä mössöjä.
Paistetaan jauheliha ja maustetaan oman maun mukaan. Tai jos käyttää soijarouhetta, niin ruskistaa sitä hetken kuumassa öljyssä ja maustaa. Tai pieneksi silputut sienet. Tai kaikki em.
Kaali, jauheliha ja suurimot sekoitetaan keskenään uunivuokaan ja maustetaan suolalla ja meiramilla (voi käyttää mysö oreganoa) ja kaadetaan pari-neljä ruokalusikallista siirappia päälle. Sen jälkeen kaadetaan vuokaan se kaalin keitinliemi. Jos ei ole tarpeeksi lientä niin voi lisätä ihan vettä, ei tarvitse mitään kermaa tai lihalientä.
Uuniin matalahkoon lämpötilaan noin tunniksi tai pidempään. Jos uuni on kuten minulla epätasaisesti kuumeneva, niin kannattaa kääntää puolivälissä toisin päin, ja päälle voi laittaa alumiinifoliota (tai jos on kannellinen vuoka, niin se kansi) jos tuntuu tummenevan liikaa.
Erinomainen resepti, kiitos, tuli juuri tarpeeseen! :)
Tarvii vaan kaalta ja viintä.