Parhaat valkosipuliperunat
Laita tarkka ohjeesi tähän täydellisiin valkosipuliperunoihin.
Kommentit (9)
Kuori perunat, viipalo n 5mm paksuiksi siivuiksi. Kuullota perunat pannulla oliviiöljyllä, pienissä erissä. Peruna muuttuu selkeästi eri väriseksi, käännä ja kuullota toinen puoli. Lado vuokaan valkosipulipisilpun (=pilkottuja kynsiä eim 4 kpl vuokaan) ja sormisuolan kanssa. Kun kaikki kerrokset on siellä, päälle 3-4 dl kuohukermaa. uunissa kunnes "kuohuu" ihan kunnolla, joku 50 min.
Vierailija kirjoitti:
Perunat kuori ja viipaloi, joukkoon valkosipulia ja suolaa ja kuohukermaa, ja uuniin. Sori et saa tarkempaa,
Kerman ja perunan annossuhde, mitä perunaa, suolan määrä, millaiseksi viipaleiksi?
Se perunalajike on tärkeä valita sopiva. Itse käytän Annabelleä ja ohuita siivuja toki. Lopulla ohjeella ei niin tarkkaa olekaan.
Kuori perunat (jauhoiset), huuhtele ja kuivaa paperilla. Viipaloi perunat.
Paista perunat kevyesti pannulla.
Uunipellin pohjalle tilkka voita, kerros perunoita, valkosipulia pilkottuna. Suolaa ja hieman juustoraastetta.
Toista kerroksia ja peitä koko satsi kermalla.
Paista uunissa. Nauti.
Paista perunasiivut öljyssä suolan ja pippurin kanssa keskilämmöllä. Laita valkosipulia joukkoon loppuvaiheessa, että ei pala.
Ostan jatkuvasti suomalaisia "Mummon perinteinen valkosipulisekoitus" Perunoita pakkastettuna ja paistan öljyssä. Tosi edullisia ja hyvää pikaruokaa.
2 kg punaisen pussin pottuja, 0,5 valkosipulia, 8 dl kuohukermaa ja 2 tl suolaa.
Kuori ja pilko perunat 1,5 cmn kuutioiksi uunivuokaan. Murskaa valkosipuli perunoiden joukkoon, sekoita hyvin. Sekoita kerma ja suola ja kaada perunoiden joukkoon.
Uuniin 200 asteeseen noin kolme varttia ja pienennä lämpöä 175 asteeseen ja kypsennä toiset kolme varttia.
Tää on hyvä ohje kun tarttee saada pienellä vaivalla isommallekin porukalle ruoka.
Parhaat tulevat kokonaan paistinpannulla tehtynä: kuori ja viipaloi perunat, laita pannulle oliiviöljyä ja meijerivoita, kääntele perunoita noin 5 minuuttia keskilämmöllä, sen jälkeen purista muutama valkosipulinkynsi päälle ja kaada joukkoon kuohukermaa. Kypsennä miedolla lämmöllä, älä kääntele perunoita rikki. Lisäile kuohukermaa tarvittaessa. Maista välillä, milloin perunan kypsyys on sopiva. Suolaa vasta lopuksi.
Se on varmaan totta, että sellainen "ravintolatyyppinen" herkullinen tulee oikeasta perunasta ja pannulla hiljaa ja rauhassa.
Mutta tosi hyvää tulee myös helpommalla: Kaupan pakastevalkosipuliperunapussi vuokaan, koska tykkäön valkosipulista puristan sinne vielä neljä kynttä, vähän suolaa ja yksi juusto- tai sipuliruokakerma. Uuniin kolmisen varttia parisataa ja sitten sen verran miedompi lämpö että vielä kuplii. Valmista on sitten, kun kerma on muuttunut sellaiseksi paksuksi muhjuksi, ettei ole enää yhtään juoksevaa nestettä.
Ne kerma tai vs perunat jotka ui juoksevassa valkosessa kermassa on kauheita. Ja jos sitte perunasiivut on vielä jääneet koviksi, niin yök!
Perunat kuori ja viipaloi, joukkoon valkosipulia ja suolaa ja kuohukermaa, ja uuniin. Sori et saa tarkempaa,