Avattu juusto säilyy seitsemän päivää
Kuinka monena päivänä syötte avatusta juustopaketista?
Kommentit (18)
Onko näin?
Meillä kestää yksi juusto varmasti kuukauden päivät nyt ainakin.. Siinnä on kupu päällä niin ei kuivu, eikä se ole koskaan edes maistunut/haissut pahalta kuten pilaantunut juusto tekee.
Ai kamala, tässä nyt on IL uutisen paikka.
Onpa merkillistä.Minulla kestää toista kuukautta.
Vierailija kirjoitti:
Onko näin?
Meillä kestää yksi juusto varmasti kuukauden päivät nyt ainakin.. Siinnä on kupu päällä niin ei kuivu, eikä se ole koskaan edes maistunut/haissut pahalta kuten pilaantunut juusto tekee.
Ai kamala, tässä nyt on IL uutisen paikka.
Googlasin asiasta ja noin asiantuntijat ja valmistajat kertoo, että avattu paketti säilyy 7 päivää jonka jälkeen siihen alkaa kertymään mikrobeja ja bakteereita vaikka olisi kelmu päällä. Itse huomasin eilen 3-4 viikkoa vanhasta juustosta kun maistui oudolle.
Vierailija kirjoitti:
Onko näin?
Meillä kestää yksi juusto varmasti kuukauden päivät nyt ainakin.. Siinnä on kupu päällä niin ei kuivu, eikä se ole koskaan edes maistunut/haissut pahalta kuten pilaantunut juusto tekee.
Ai kamala, tässä nyt on IL uutisen paikka.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/nain-kauan-avattu-juusto-sai…
Eipä taida pitää paikkaansa kaikkien juustojen kohdalla : ) Jos jääkaappi on 2-3 asteella, niin säilynee pidempäänkin. Kuukaudenkin vanhaa juustoa söisin.
Sissijuusto vaan lisääntyy vanhetessaan.
Voihan loput aina pistää paloiksi/raasteeksi ja pakkaseen.
Ostin Brietä ja oli ihan homeessa jo kun kotona avasin paketin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko näin?
Meillä kestää yksi juusto varmasti kuukauden päivät nyt ainakin.. Siinnä on kupu päällä niin ei kuivu, eikä se ole koskaan edes maistunut/haissut pahalta kuten pilaantunut juusto tekee.
Ai kamala, tässä nyt on IL uutisen paikka.
Googlasin asiasta ja noin asiantuntijat ja valmistajat kertoo, että avattu paketti säilyy 7 päivää jonka jälkeen siihen alkaa kertymään mikrobeja ja bakteereita vaikka olisi kelmu päällä. Itse huomasin eilen 3-4 viikkoa vanhasta juustosta kun maistui oudolle.
Höpö höpö.Itse ruokabusineksessä työskennellyt. Miten mietit homejuustot valmistetaan.
Jos seuraa sairaana päivämääriä et voi syödä mitään, kun kellonajat puuttuu.
Vierailija kirjoitti:
Ostin Brietä ja oli ihan homeessa jo kun kotona avasin paketin.
Sitä ei ole minulle koskaan sattunut. Vie takaisin.
Siksi en syökään juustoa. Kauppojen pitäisi myydä 10 juustosiivua eurolla, eikä jotain 20 siivua neljällä eurolla, kun menee paskhaksi nopeasti.
Käyttäjä2108 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ostin Brietä ja oli ihan homeessa jo kun kotona avasin paketin.
Sitä ei ole minulle koskaan sattunut. Vie takaisin.
Bier on valkohome juusto!
meidän perheessä ei mahda säilyä kuin kolmisen päivää 🤗 -kun se on jo kokonaan syöty (1 kg) 😱
Vierailija kirjoitti:
Juusto vain paranee vanhetessaan.
Niinhän ne ennen tekivät. Nyt näiden lisäainehöyröttäjien takia meijerit ovat luopuneet homeenestoaineen käytöstä. Pientalouksissa täytyy lähes pakosta siirtyä valmisviipaleisiin, kun kokonainen juustokimpale normikäytöllä kerää hometta. Toki juustosta voi leikata homekohdat pois ja syödä homeettomat kohdat turvallisesti, mutta hävikkiä se on tuokin.
Ihmiset syö pilaantunutta juustoa tietämättään.
.