G: Parhaat korvapuustiohjeet kehiin!
Kommentit (6)
Reilusti kanelia ja sokeria väliin & Oivariinia/voita.
Pullista tulee mahtavan pehmeitä nyt kun osaan välttää lämmittämästä nestettä liian kuumaksi :)
enkä voisulaa, vain annan voin lämmetä pehmeäksi ja levitän sen. Kaikki kehuu kauheasti mun pullia, olisko se ero?
enkä voisulaa, vain annan voin lämmetä pehmeäksi ja levitän sen. Kaikki kehuu kauheasti mun pullia, olisko se ero?
että väliin laitettaisiin voisulaa. Mutta jos oikeasti moni tekee niin, niin on varmasti eroa, jos levität siihen pehmennyttä voita. Sitä nimittäin tulee takuulla laitettua paljon enemmän :)
taikina:
½l maitoa
30g hiivaa
1dl sokeria
½-1 tl suolaa
2rkl kaardemummaa
n 13dl vehnäjauhoja
100g voita
väliin:
100g voita
sokeria ja kanelia maun mukaan
Paista 225 asteessa.
Juttu on siinä, että taikinasta jätetään puolet rasvasta ja sokerista pois eikä laiteta kananmunaa. tulee pehmeä taikina, joka nousee hyvin!
Juttu on siinä, että taikinasta jätetään puolet rasvasta ja sokerista pois eikä laiteta kananmunaa. tulee pehmeä taikina, joka nousee hyvin!
juuri tällaista taikinaa, ja pullista tuli kovia kittanoita. Ehkä tein jotain väärin? Mutta siis tosiaan ihan aineita ajatellen vähensin reilusti rasvan ja sokerin määrää ja jätin kananmunan pois.
Mutta itse laitan vähemmän jauhoja, niin että nippanappa taikina irtoaa kulhon reunoista, kun laitan sen kohoamaan.
Jos jauhoja tarvitsee lisätä, niin teen sen samalla kun vaivaan ilmat pois ja kaulin taikinan.
Annan kohota vielä toisen kerran leipomisen jälkeen lämpiävän uunin päällä liinan alla.
En ole käyttänyt margariinia ollenkaan, vaan rypsiöljyä, oikea voi voi olla parempaa(?)