Aromit ja luontaiset aromit useissa eri ruokavalmisteissa. Hämärää bisnestä?
Mitä ne ovat? Mistä ne on tehty? Niitä on ihan joka paikassa: mehuissa, karkeissa, kekseissä, eineksissä, jogurteissa, pastakastikkeissa, jäätelössä yms. Ihmetteleekö muut mitä nämä aromit ovat?
Löysin Ruokaviraston selityksen aromeista, joka ei toisaalta selitä näiden aineiden alkuperästä, sisällöstä tai valmistustavasta yhtään mitään. Ovatko aromit oikeasti ihmiselle turvallisia käyttää?
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset…
Kommentit (7)
Jep oon ihmetelly. Ja tullut siihen tulokseen että välttelen. Sen verran tiiän, että voiaromi on todettu haitalliseksi esim aivoille, mutta sitä ilmeisesti jonkun verran saa käyttää
Olen ihmetellyt ja kuullut muutaman järkyn teorian. Siksi en syö niitä.
No kaikkihan se on selvää 100% paskaa.
Ei niitä ole pakko syödä. Tee itse ruokasi raaka-aineista.
Hyvä, että muutkin on alkanut niitä välttelemään. Itse tähän havahduin muutamia kuukausia sitten kunnolla ja sen jälkeen en ole enää käyttänyt tuotteita, joissa näitä aromeja on. AP
Tätä olen yrittänyt selvittää, mutta tuoteselosteet on vajaita. Ainakaan toistaiseksi en osta Lidlin "savustettua" siikaa tai makrillia. Ainakaan luonnollista savustusta ne eivät ole nähneetkään.
Joo me kuollaan kaikki. Miksei näistä kerrota ja tiedot salataan? Valtamedia peittelee aromien haittavaikutuksia! Miten te uskallatte syöttää lapsillenne tollasia tutkimattomia tapporuokia? Me kuollaan kaikki! 3 viikon päästä! Ei kun vuoden! Ei kun komen vuoden! Eliitin salaliitto!