Lue keskustelun säännöt.
Mitä eroa on vispikermalla ja kuohukermalla?
22.12.2021 |
Molempia voi vispata ja kuohukerma on ruotsiksi vispgrädde. Mikä siis on ero? Teen jouluksi kakun, johon ohjeen mukaan tulee sekä vispi- että kuohukermaa.
Kommentit (5)
Täällä joku joskus ohjeisti, että vispikermassa on paremmat ominaisuudet vaahtoa ajatellen, mutta kuohukerma maistuu paremmalle. Itse en kyllä osaa eroa sanoa, niin harvoin kermaa käytän.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kermaa joko vispataan tai kuohutetaan, riippuu kumpaa haluat.
Vispikermassa on mukana stabilointiainetta, joka varmistaa vaahdon pysyvyyden. Itse ainakin huomaan eron. Nykyään käytän vispikermaa vaahdoissa.
https://anna.fi/ruoka/ruokajutut/kuohukerma-vai-vispikerma