Hyviä käpykeitto-ohjeita köyhälle (minulle)
Kommentit (10)
14 kuusenkäpyä
Suolaa ja pippuria
Vettä 1,2l
Keitetään tunteroisen verran miedolla lämmöllä
Vierailija kirjoitti:
14 kuusenkäpyä
Suolaa ja pippuria
Vettä 1,2l
Keitetään tunteroisen verran miedolla lämmöllä
Plus yksi selän alle.
12 käpyä
4 perunaa
2 porkkanaa
1 kasvisliemikuutio
1 litra vettä
10 maustepippuria
suolaa
persiljaa
Itse oon käyttäny mahdollisimman vihreitä "tuoreita" käpyjä niin tulee mehevin ja enemmän makua..
klassikko on ripauttaa päällle männynneulasia ja pikkasen katajan kaarnaa tuomaan tanniinia.
paras suhde on tosiaan on litra käpyjä 2 litraan vettä... ja niinkun tuossa ylempänä mainittiin monet käyttää makaronin keitinlientä (säästä ja säilytä jääkaapissa) niin ei mee sekään hukkaan.
tossa linkkiä jos kiinnostaa enempi
https://eng.lsm.lv/article/culture/food-drink/latvias-historic-cold-pin…
Maasta kun poimii kävyt, niin niitä ei tarvitse paistinpannulla ruskistaa vrt. vihreät kävyt puussa.
1 käpylisko eläintorilta
runsaasti vettä
suolaa
reilu iourallinen maustepippureita
wuhan reseptillä et voi epäonnistua.
Käpykakku se vasta herkkua onkin. En muista milloin olisin viimeksi syönyt.
Kahden kävyn keiton resepti:
Kuusen- ja männynkäpyjä
Liemeksi sadevettä tai sulatettua lunta
Tarjoiltaessa keiton pinnalle koristeeksi hieman jäkälää
3 käpyä ja litra makaronin keitinvettä.