Syötkö kinkun lämpinä vai kymänä? Entä ylikypsänä eli mureana vai kiinteenä
Kommentit (18)
https://pbs.twimg.com/media/FFgMlkmXsAY8X9D?format=jpg&name=small
Koittaa päivä jolloin lapsenlapsemme kysyvät meiltä: "Missä olit eläinten holokaustin aikana? Mitä teit estääksesi näitä kamalia rikoksia tapahtumasta?" Tällä kertaa emme voi vedota siihen ettemme tienneet että se tapahtui.
Syön jäähtyneenä eli lämmintä on vielä.
Liha pitää olla kunnolla ja täysin kypsennettyä. Varsinkin sianlihassa on trikiinejä, joiden takia lihaa ei koskaan saa syödä muuten kuin täyskypsänä.
Ajattelin syödä kylminä siivuina leivän päällä.
Tykkään kun se on kylmää ja joululaatikot lämpimiä.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään kun se on kylmää ja joululaatikot lämpimiä.
Samoin.
lämpimänä juuri uunista otettuna, ja mureeta pitää olla. eli ylikypsää
Erittäin ylikypsänä ja kylmänä.
En voi sietää sitä ihran makua mitä ”kiinteässä” kinkussa on ja paikka paikoin vielä sitkeyttä kuin purukumissa.
Me paistamme kinkkua 120 asteessa kolme tuntia per kilo jolloin siitä tulee juuri sellainen kuin haluamme, ei ole sitkeä ja on kerralla murea, toki painosta lähtee myös noin 30% pois.
Mutta nämä on niitä makuasioita joista ei voi hirveästi kiistellä, joku toinen pitää meidän tavallamme tehtyä kinkkua pilattuna.
Kylmää ja ylikypsää, kotisinapin kanssa
Ylikypsää eli 90 asteeseen paistettu. Jäähdytetään ja nautitään kylmänä.
Ylikypsä ja haalea. Seuraavana päivänä lämmitän siivuja vähän kinkun liemessä, jääkaappikylmä on kamalaa
Kylmänä ja kunnolla ylikypsänä, siten että murenee jo leikatessa.
Kinkku syödään tottakai kylmänä ja uunista ulos, kun kinkkumittari näyttää 77 astetta
Vierailija kirjoitti:
Tykkään kun se on kylmää ja joululaatikot lämpimiä.
Samoin. Kinkku kylmänä ja ylikypsänä sinaapin kera.
Vierailija kirjoitti:
https://pbs.twimg.com/media/FFgMlkmXsAY8X9D?format=jpg&name=small
Koittaa päivä jolloin lapsenlapsemme kysyvät meiltä: "Missä olit eläinten holokaustin aikana? Mitä teit estääksesi näitä kamalia rikoksia tapahtumasta?" Tällä kertaa emme voi vedota siihen ettemme tienneet että se tapahtui.
Napautan lapsenlasta meetvurstitangolla otsalohkoon ja sanon, että siivoapas jo suu.
Lämpimänä, ylikypsänä, karpalohyytelöllä.
Ylikypsänä ja lämpimänä. Menisi se kyllä kylmänäkin, tuleehan sitä napsittua, mutta aattoillan ruokailulla se on uunin jäljiltä meillä lämmin, ja kun muut vaativat myöhemmin lämmitystä niin tulee laitettua omatkin.