Miksi nykyään kaikki ruoka ja herkut maistuu ihan "paskalle"?
Ennen ruoka oli hyvää, samoin herkut. Etenkin herkkujen (karkit, suklaa, jäätelö, leivonnaiset) kohdalla olen huomannut että ei maistu enää niin hyvälle mikään ninkuin ennen. Mikä on hyväkin mutta mistä tämä johtuu? Voiko hyvin masentunut mieli aiheuttaa että ennen hyvälle maistuneet ruoka-aineet ei maistu nykyään?
Kommentit (7)
Olet sairastanut koronan. Työkaverilla oli pari viikkoa maku- ja hajuaisti pois, joillain mennyt niin kuukausia.
Minulla on ihan sama ongelma, eikä johdu mistään koronasta se. Jos ruoka tai herkku on valmistettu kunnolla ja hyvistä raaka-aineista, maistuu se minullekin. Yleensä ei ole, ja jää usein jopa syömättä sen takia. Vuosi vuodelta löytyy aina vaan vähemmän syötävää kaupoista, kun perusraaka-aineetkin ovat nykyään niin heikkolaatuisia. Huoh. No, säästyypähän rahaa.
Huomaan saman, siinä 25v jälkeen pikkuhiljaa makuaisti on muuttunut. Esim. maitorahka oli ennen mielestäni hirveän kitkerää, mutta nyt tykkään sen vahvasta mausta. Makeat ja rasvaiset taas maistuvat herkästi eltaantuneilta ja liian makeilta.
Ehkä kun kasvu ja kehitys on loppunut, niin elimistö ei enää himoitse energiaa niin paljon? Olisi kyllä mielenkiintoista saada tietää faktat tämänkin ilmiön takana.
Sianliha, kananmuna, sipuli. Kaikki nämä maistuu omituiselle (hirveälle) ja haju siirty myös kainalohikeen. Mikään ei muuten maistu oikeastaan miltään.
Kävin lääkärissä syksyllä 2019 (ennen koronaa) valittamassa, mutta lääkäri ei osannut sanoa mitään. Ehdotti tuoksuterapiaa, just joo. Ikää on 65v, en tupakoi.
t. toinen
Ikääntyminen saattaa aiheuttaa tuota. Aistit tottuu ja "kuluu" tai turtuu?
Lopetat vain suosiolla sen mässyttämisen. Noita ei ole pakko syödä...